Trouwringen Trouwbenodigdheden

Trends in trouwringen

Trends in trouwringen

Wist je dat er ook trends in trouwringen bestaan? Uiteraard kies jij voor de juiste ring precies wat jullie mooi vinden. Dat kan er bijvoorbeeld eentje zijn uit de collectie sieraden | Lucardi. Daar vind je trouwringen in alle soorten en ook prijsklassen. Wist je dat die ringen niet uit voorraad komen, maar pas gesmeed worden nadat je deze hebt besteld? Als jullie de collectie ringen bekijken, is het wellicht ook een mooie gelegenheid om eens aan nieuwe oorbellen voor de grote dag te denken.

De trends voor 2021

1. Stoer: Carbon

Misschien is carbon niet het eerste materiaal waar je aan denkt voor een trouwring. Het is immers zwart of donkergrijs. Toch is dit een nieuwe trend, vooral als de ring gecombineerd wordt met bijzondere metalen zoals titanium. Carbon heeft ook voordelen om te gebruiken voor een ring die wellicht tientallen jaren zal worden gedragen. Het materiaal is erg sterk en oxideert niet. Hierdoor zal de ring er gewoon als nieuw blijven uit zien. Daarbij is carbon ook geschikt voor mensen die last hebben van huidallergieën veroorzaakt door (edele) metalen. Als jullie gaan voor opvallend en stoer is carbon een bijzondere keuze.

2. Vierkante ringen

Zijn jullie trendvolgers? Waarschijnlijk heb je nog geen bruiloft bijgewoond waar het bruidspaar voor vierkante ringen had gekozen. Deze trend is namelijk echt helemaal van 2021. De verwachting is dat deze trend snel navolgers zal krijgen en de vierkante ringen de shops zullen gaan uitvliegen. Wie er nog bij wil zijn moet niet te lang wachten met bestellen. Dat geldt overigens voor vrijwel alle trouwringen. Vraag jij je nu af of een vierkante trouwring wel prettig zal zitten? Dat is geen enkel probleem want de buitenkant is vierkant maar de binnenkant is afgerond. Een vierkante trouwring zit daarom even lekker als een rond exemplaar, maar is wel uniek qua design. Voor wie de ringen opvallend wil maken, is dit een goede keuze.

3. Ruwe vormen

Moet een trouwring glad en glanzend zijn? Dat is uiteraard geheel jullie keuze. Het is echter ook mogelijk om voor iets anders te kiezen. Veel paren houden ervan om hun bruiloft iets unieks te geven. Dat is logisch, want deze gebeurtenis is toch een van de hoogtepunten uit je leven. Waarom zou je dan kiezen voor een gouden trouwring die niet te onderscheiden valt van vele andere? In de collecties van de meeste merken duiken ook steeds meer trouwringen op die niet glad of glanzend zijn, maar een ruwer uiterlijk hebben. Dat betekent dat ze echt uniek zijn er en geen set ringen exact gelijk zal zijn. Deze ruwere ringen zijn er niet alleen in geel goud, maar ook in wit en rosé. Vergeet niet om ook een origineel ringenkussen te kiezen.

Een leuk weetje

Wist je dat trouwringen al in het oude Egypte werden gedragen? Al waren ze niet altijd van edele metalen gemaakt. Bij de gewone burgers was een gevlochten ring ook een mogelijkheid. Ook destijds werd deze ring aan de vierde vinger gedragen. Deze staat -naar verluidt- rechtstreeks in verbinding met het hart. Of dit anatomisch geheel correct is, doet er uiteraard niet toe.