Kleding & Styling

Top 5 trouwoutfit ideeën voor dames voor aankomende zomer

Top 5 trouwoutfit ideeën voor dames voor aankomende zomer

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft. Je wilt dus op zoek gaan naar de perfecte outfit, maar welke kleding is nu eigenlijk gepast? Geldt er voor de bruiloft een dresscode en wat zijn dan bijbehorende trendy outfits? In deze blog vertellen wij de top 5 trouwoutfit ideeën die je aankomende zomer als gast kunt dragen.

Fleurig en kleurrijk

Nette kleding is vaak het meest gepast tijdens een bruiloft. Als vrouw is het vaak perfect om een fleurige jurk te dragen. Dit kan met of zonder een jasje eroverheen. Ook het dragen van een vrouwelijk pak is een erg goede keuze voor bruiloften. Ga bijvoorbeeld voor een neutraler pak met kleurrijke accessoires of kies een prachtig gekleurd dames pak. Deze zijn nu ook helemaal trendy! Fleurige en kleurrijke outfits passen ook helemaal bij een thema zoals bijvoorbeeld Tenue de ville of garden chic.

Maxi jurk

Een maxi jurk staat altijd erg stijlvol. Daarnaast zijn ze vaak licht en erg luchtig waardoor ze perfect zijn voor bruiloften in het warme weer. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige maxi jurken van Tramontana. Wanneer je kiest voor een mooie pastelkleur of frisse bloemenprint, ogen de maxi jurken ook nog eens extra zomers. Heb je een black tie thema? Zorg er dan voor dat je een zwarte maxi jurk draagt.

Jumpsuits

Ben jij geen fan van jurken en vind je een pak te warm? Dan is een jumpsuit een goede optie voor jou. Een jumpsuit heeft vaak een lange luchtige broek. De bovenkant kan nog wel eens verschillen. Zo kun je kiezen voor korte mouwen, mouwloos of bandjes. Ga voor wat jij het leukst en natuurlijk prettigst vindt. Ook met een jumpsuit kun je qua kleur alle kanten op. Kijk goed of er een thema is en kies op basis daarvan een printje, felle kleur of juist een lichte kleur.

Cocktail jurkjes

Wanneer je als avondgast in een cocktail jurkje komt, zit je altijd goed! Een cocktail jurkje is niet heel formeel, maar wel netter dan een casual outfit. Traditioneel mochten de jurken niet korter zijn dan net over de knie. Tegenwoordig mag iedere lengte beschouwd worden als een cocktail jurk. Let er wel goed op dat hij niet te kort is. Stay classy! Een paar prachtige pumps, een matching clutch, de perfecte sieraden en je bent helemaal ready to go.

Lichte kleuren

Het dragen van lichte kleuren, zoals bijvoorbeeld lichtblauw of lichtgroen, is eigenlijk bijna nooit fout op een bruiloft in de zomer. Deze kleuren passen bij veel thema’s. Of je nu gaat voor een casual chic outfit, een maxi jurk of een cocktail jurkje, lichte kleuren kunnen altijd. Tussen de collectie van YAYA. kun jij zeker prachtige items vinden! Pas wel op dat je geen witte kleding draagt! Dit is een echte no go. Kies ook niet voor andere witte tinten zoals ivoor. Wit is voor de bruid. Tenzij het bruidspaar anders aangeeft natuurlijk.