Huwelijksreis

Top 5 bijzondere accommodaties voor een romantische huwelijksreis in Namibië

huwelijksreis namibie

Wil je graag een huwelijksreis waar je samen met je partner kunt genieten van een prachtige omgeving en vooral veel rust en stilte, dan is een huwelijksreis naar Namibië een uitgelezen mogelijkheid voor jullie. Dit bijzondere land is nog erg puur en er zijn bijzonder luxe plekjes te vinden die niet worden overspoeld door hordes toeristen. Trek je samen met je geliefde terug in de ongerepte natuur en laat de intense kleuren van Namibië op je inwerken. Nergens anders vindt je zulke spectaculaire zonsondergangen en een adembenemend mooie sterrenhemel! Speciaal voor jullie heeft Sable Tours een top 5 van bijzondere accommodaties voor Namibië reizen samengesteld.

1. Mushara Lodge, Etosha National Park

Een oude San legende vertelt hoe een dorp werd aangevallen en alle inwoners gedood, behalve de vrouwen. Eén vrouw was zo door verdriet overmand, dat ze huilde totdat haar tranen een meer hadden gevormd. Toen het meer was opgedroogd bleef er een enorme zoutpan achter! De Etosha pan is nu het hart van het wildpark waar je 144 zoogdieren, 340 vogelsoorten en 110 soorten reptielen kunt tegenkomen.
Mushara Bush Camp is een prachtige, luxe lodge op 10 kilometer afstand van het oostelijk hek van Etosha. Je slaapt in een luxe tent, voorzien van een en-suite badkamer, privé veranda, thee- en koffiezetfaciliteiten, kluisje en muskietennet. Op het terrein leeft klein wild, zoals zwijntjes, die rondscharrelen rond de tenten. Het sfeervolle hoofdgebouw bevat een lounge, bar, winkeltje en eetzaal. Na een stoffige dag in Etosha kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in het zwembad.

2. Mowani Mountain Camp, Damaraland

Mowani Mountain Camp is een magische plek die ligt verscholen tussen de rotsen, die van de heuvel lijken te zijn gerold. Vanuit het kamp heb je een onmetelijk uitzicht over de omgeving. Deze weidsheid nodigt uit om op onderzoek uit te gaan – tijdens een ochtend natuurrit op zoek naar woestijnolifanten, een wandeltocht in de omgeving of tijdens een reis terug in de tijd bij de eeuwenoude rotsgravures van Twyfelfontein. Mowani Mountain Camp past precies in de ruige omgeving. De charmante chalets met rieten dak liggen verspreid en lijken één te zijn met de rotsen. Natuurlijke details, zoals het van boomstammen gemaakte afdak over de veranda, dragen bij aan de unieke sfeer van deze intieme accommodatie.

3. Fish River Lodge, Fish River Canyon

Deze accommodatie aan de westkant van Fish River is de enige lodge die pal aan de rand van de canyon ligt. Je hebt dan ook een adembenemend uitzicht over de canyon van zonsopkomst tot zonsondergang. Fish River Canyon is ontstaan door een proces van erosie dat 300 miljoen jaar geleden is begonnen. Met een totale lengte van 90 kilometer en een diepte van 549 meter is het na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld. Adelaars maken gebruik van de thermiek die ontstaat in de canyon, terwijl gemsbokken, zebra’s, kudu’s en klipspringertjes door de valleien dwalen. Wonder boven wonder vind je hier fascinerende planten die zich hebben aangepast aan de droogte, waaronder de zo kenmerkende kokerbomen. De lodge is zo ontworpen dat het een weerspiegeling is van het ruige terrein en de inrichting is een mix van klassiek en modern meubilair. Accessoires gemaakt door de lokale San en Nama stammen complementeren het geheel.

Je ruime chalet is voorzien van een en-suite badkamer én een buitendouche. ’s Nachts kun je vanuit je bed de sterren zien vallen en als je wilt, kan een buitenbed geregeld worden zodat je onder de weidse Afrikaanse hemel kunt slapen.

4. Erongo Mountains, Erongo Wilderness Lodge

De Erongo Mountains in Namibië is een speciaal gebied waar woestijn, bergen en bushveld elkaar ontmoeten. Hier, in een beschutte vallei, vind je Erongo Wilderness Lodge; 10 luxe tenten in een dramatische omgeving van granieten rotsblokken en adembenemende uitzichten. De unieke omgeving, gevormd door een oude vulkaan, heeft gezorgd voor een grote diversiteit aan planten, reptielen, zoogdieren en vogels.  De accommodatie heeft 10 op palen gebouwde tenten met daarboven een rieten dak dat zorgt voor koelte en schaduw. De en-suite badkamers zijn gebouwd rond de aanwezige rotsformaties en bomen. Elke tent heeft daarnaast een privé veranda en minibar. Vanuit het restaurant en de lounge heb je een spectaculair uitzicht op het omringende berglandschap, en terwijl je van een drankje geniet kun je de dieren observeren die bij het watergat hun dorst komen lessen.

5. Waterberg Plateau – Okonjima Africat Foundation

Ten westen van het Waterberg Plateau Park worden de open vlaktes van Namibië onderbroken door de restanten van eeuwenoude zandstenen ‘outcrops’.
Okonjima – plaats van de bavianen – ligt verscholen in deze “Omboroko Mountains” en is veel meer dan alleen maar een lodge. Het is ook de thuisbasis van de Africat Foundation. Deze organisatie heeft als doel het opvangen en de rehabilitatie van gevangen gehouden katachtigen en roofdieren zoals cheeta’s, luipaarden, leeuwen, karakal, wilde honden en hyena’s. Sinds 1993 heeft Africat meer dan 850 katachtigen gered! Natuurlijk krijg je de gelegenheid om kennis te maken met dit unieke project.

Je verblijft in luxe, in Afrikaanse stijl opgetrokken chalets die aan de rand van de wildernis liggen, 3 km van het hoofdkamp verwijderd. De voorkant van de chalets zijn voorzien van canvas panelen, die opgerold kunnen worden om ongestoord van de natuurlijke omgeving te genieten en van de vogels die het vogelbadje voor je chalet komen bezoeken. In het kamp vind je een receptie, souvenirwinkeltje zwembad, restaurant, bar en lounge met open haard. De waterpoel bij het kamp wordt regelmatig bezocht door het wild dat zich in de omgeving ophoudt. Vanuit de schuilhut kun je het ‘after-dinner nightlife’ observeren, zoals stekelvarkens en honingdassen.