Tips

Top 10 locaties in Nederland voor een huwelijksaanzoek

Eindelijk is het dan zo ver: je trekt de stoute schoenen aan en vraagt je meisje ten huwelijk. Maar ja… waar? Doe je dat thuis met wat romantische kaarsjes? Ga je in een restaurant op de knieën? Of wil je het toch op een wat leukere en meer originele manier doen? Deze top 10 locaties in Nederland voor een huwelijksaanzoek levert jou misschien de benodigde inspiratie om jouw toekomstige vrouw op een bijzondere plek ten huwelijk te vragen.

1. Op de dom

De dom van Utrecht is een prachtig gebouw met een lange geschiedenis. Of de geschiedenis je nu wel of niet boeit: het is een prachtige plek om, hoog op de toren, je geliefde ten huwelijk te vragen.

Huwelijksaanzoek op de dom van Utrecht

www.wikiwand.com

2. Bij Rembrandt

Zijn jullie beide liefhebbers van kunst? Dan kun je natuurlijk ook het Rijksmuseum als locatie voor het huwelijksaanzoek kiezen. Ga voor de neus van heel Rembrandts nachtwacht op de knieën!

De nachtwacht in het rijksmuseum.nl

www.rijksmuseum.nl

3. De efteling

Is jouw vriendin dol op sprookjes? Ga dan met haar naar de efteling. Vraag haar ten huwelijk in bijzijn van haar geliefde sprookjesfiguren, doe het in een spannende achtbaan of midden in het spookhuis.

De efteling als locatie voor een huwelijksaanzoek

www.efteling.nl

4. Het dolfinarium

Als je wat overlegt met de medewerkers van het dolfinarium is er wel wat te regelen om dit een waanzinnig romantische locatie voor een huwelijksaanzoek te maken.

Het dolfinarium als locatie huwelijksaanzoek

www.dolfinarium.nl

5. Op Ameland

Wil je je huwelijksaanzoek liever op besloten locatie doen? Dan kies je een van de eilanden, bijvoorbeeld Ameland. Neem je meisje mee naar het strand en kijk uit over het eindeloze water terwijl je haar ten huwelijk vraagt.

Huwelijksaanzoek op steiger op ameland

www.frieslandactueel.nl

6. Het drielandenpunt

Oke, het is maar de vraag of dit nog een locatie in Nederland is. Toch is het drielandenpunt wel een prachtige plaats om je vriendin te vragen, midden op het kruispunt tussen drie landen.

Het drielandenpunt als locatie huwelijksaanzoek

www.straatkaart.nl

7. In kasteel Amersoyen

In Brabant vind je kasteel Amersoyen. Een heus middeleeuws kasteel, waar heel romantische plekken te vinden zijn om je huwelijksaanzoek te doen.

Kasteel ammersoyen

www.dazzlingphotos.nl

8. In een hunebed

In Drenthe zijn nog echte hunebedden en oude restanten te vinden. Zijn jullie echte geschiedenis-freaks, dan is er geen betere locatie in Nederland om je aanstaande te vragen.

Hunebed in Drenthe voor huwelijksaanzoeken

www.hunebeddenwijzer.nl

9. Op de Loosdrechtse plassen

Wat dacht je ervan tijdens een heerlijk romantisch vaartochtje je aanzoek te doen? Bij de Loosdrechtse plassen kun je een bootje huren, om dan midden op het water je aanzoek te doen.

De loosdrechtse plassen als huwelijksaanzoek locatie

www.nuwegexclusief.nl

10. De abdijtoren

De abdijtoren is niet de hoogste toren van Nederland. Deze toren in Middelburg (zeeland), ook wel “lange jan” genoemd, wordt wel gezien als één van de mooiste authentieke torens van Nederland.

Abdijtoren Middelburg

www.digitaalfoto-album.com

Nederland heeft verrassend veel mooie plekken en bezienswaardigheden die geschikt zijn als locaties voor huwelijksaanzoeken. Deze top 10 bevat toch wel de mooiste: van een rustig strand tot een druk museum, er is altijd wel iets dat bij jullie past. Verras je vriendin met het meest romantische en originele huwelijksaanzoek dat je kunt bedenken op een prachtige locatie in Nederland! De meeste van deze locaties kunnen ook worden gebruikt als trouwlocatie. Bij ons vind je echter ook een top 7 van de meest romantische trouwlocaties in Nederland.