De Grote Dag Kosten trouwen

Tips voor sparen voor je bruiloft

Je kunt jouw bruiloft zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Maar een bruiloft kost natuurlijk altijd geld en de meeste mensen moeten hier dan ook flink voor sparen. Al snel ben je zo’n tien- tot vijftienduizend euro kwijt aan jouw grote dag. Met de volgende tips maakt het sparen wat gemakkelijker.

Hoeveel moet je sparen voor een bruiloft?

Bedenk eerst hoeveel geld je wilt uitgeven aan de bruiloft. Je kunt al trouwen voor duizend euro, maar als je het groter wil aanpakken kost dat natuurlijk extra geld. Maak daarom een begroting van hoeveel geld je denkt uit te geven en reken daar 10 procent bij op voor extra en onverwachte kosten. Als je de begroting hebt gemaakt, heb je een doel om naar te streven en is het gemakkelijker om dit te behalen. Ook kun je nu inschatten hoelang je ongeveer nodig hebt om dit bedrag bij elkaar te sparen.

Spaarrekening

Open een aparte spaarrekening voor de bruiloft. Geld dat je opzij wil leggen voor de trouwdag stort je op deze rekening en hiermee houd je goed overzicht. Spreek met je partner af hoeveel jullie maandelijks kunnen storten. Kies voor een looptijd en haal in deze periode niks van de rekening, zo ontvang je ook nog eens rente. Bij sommige banken kun je instellen dat er elke maand automatisch geld wordt gestort op deze spaarrekening.

Hoelang moet je sparen voor een bruiloft?

Hoe eerder je begint, hoe sneller je aan het bedrag bent om de bruiloft te bekostigen. Hoelang je precies nodig hebt om te sparen voor een bruiloft, is afhankelijk van hoeveel geld je maandelijks opzij kunt zetten. Zorg wel dat je niet te veel stort, blijf realistisch.  Bedenk goed welk bedrag je maandelijks echt kunt missen zonder erdoor in problemen te raken. Het is zonde als je aan het einde van de maand het geld weer moet terugstorten.

Alle kleine beetjes helpen

Verzamel je kleine geld en stort deze op de spaarrekening voor je huwelijk. Bewaar statiegeld om dit vervolgens ook op de spaarrekening te zetten. Kijk daarnaast ook goed om je heen in huis wat je eventueel kan verkopen en zet dit online, zo is het gelijk weer opgeruimd en je hebt weer geld gespaard voor je huwelijk! Let ook op onnodige uitgaven en naar uitgaven die je kunt reduceren. Hebben jullie een abonnement van een tijdschrift of van de sportschool waar je eigenlijk geen gebruik van maakt? Dan is het tijd om die op te zeggen, dit scheelt al snel een aantal tientjes in de maand.

 

Lees hier verder voor tips voor een budget trouwfeest!