De Grote Dag Catering Diner

Tips voor originele catering op jouw bruiloft

Catering is onmisbaar op elke bruiloft. En dit is in veel variaties mogelijk, misschien is er nog wel veel meer mogelijk dan jij dacht. Lees snel verder want wij hebben een lijstje samengesteld met originele ideeën voor de catering op jouw bruiloft.

Wereldreis

Geen mogelijkheid om het feest in het buitenland te vieren? Haal het buitenland dan naar het trouwfeest!  Laat jouw gasten bijvoorbeeld genieten van Italiaanse pasta of een lekker stuk Grieks vlees. Ook in Spanje weten ze wat lekker eten is, gecombineerd met een Spaanse wijn zal iedereen genieten van het diner. Je kunt natuurlijk ook je gehele bruiloft als thema van jouw favoriet land doen, dan is het helemaal compleet.

Foodbars

Met foodbars op je bruiloft wordt het gegarandeerd een succes. Hiermee kun je ook alle kanten op uit, van een heerlijke tapasbar tot bar met Hollandse hapjes. Door hierin zoveel mogelijk te variëren, is er voor iedereen iets te kiezen.  Vergeet hierbij ook niet een limonadebar of een cocktailbar!

Live cooking

Het eten op je bruiloft kan niet verser dan wanneer het gemaakt wordt waar je bij staat! Live cooking is gelijk ook entertainment, voor je gasten is het vaak heel leuk om hiernaar te kijken en te wachten tot hun stukje vlees klaar is. Ook dit is weer in allerlei variaties mogelijk, in de zomer is bijvoorbeeld een barbecue ideaal.

Zelf aan de slag!

Houd je gasten bezig door zelf hun eten te laten maken. Denk hierbij aan pannenkoeken samenstellen of een pizza beleggen. Je kunt er ook voor kiezen om dit enkel voor de kinderen te doen. Laat ze lekker hun gang gaan en knoeien met het eten en zo houd je ze prima bezig.

Wijnproeverij

Een wijnproeverij op jouw bruiloft, hoe origineel is dat?! Zorg voor verschillende lekkere hapjes die bij de verschillende wijnen horen. Om het nog meer af te maken kun je een vinoloog uitnodigen. Dit is een echte wijnkenner die jou en jouw gasten alles over de wijnen kan vertellen.

Midnight snacks

Een vette hap na een avondje stappen is niet voor niets enorm populair. Na wat alcoholische drankjes en een gezellig feestje kun je jouw gasten bijna niet gelukkiger maken dan met een midnight snack. Maar ook hierin is van alles mogelijk! Deel broodjes kroket uit, of huur een frietbar als je het iets uitgebreider wil aanpakken.

High tea

Lekker veel thee en heerlijke hapjes, van hartige broodjes tot chocolademuffins. Het ligt misschien niet erg voor de hand voor op een bruiloft, maar ook dit is een heel originele en combinatie! Een high tea staat gegarandeerd voor gezelligheid dus dat past goed op

Shared dining

Dit concept wordt steeds populairder en de verwachting is ook dat in 2019 meer aan shared dining wordt gedaan op bruiloften. Hierbij staat allerlei lekkers in schalen op tafel en kan iedereen overal van eten. Het is een soort buffet, maar hierbij hoef je niet zelf met je bord langs het eten. Het eten komt naar jou dus je kan lekker blijven zitten!

Hier lees je meer onmisbare tips voor de catering