De Grote Dag Het trouwfeest

Tips voor jouw winterbruiloft

Een winterbruiloft is in Nederland niet erg populair. Januari is dan ook de minst populaire maand van het jaar om te trouwen. En dat is niet terecht! Het brengt namelijk ook veel voordelen met zich mee. Zo is trouwen in deze periode goedkoper en zijn er meer trouwfotografen en locaties beschikbaar. Daarnaast brengt deze tijd van het jaar meer sfeer en romantiek met zich mee dan veel mensen verwachten. De winter is een knusse en gezellige periode die zorgt voor een sfeervolle bruiloft. Met deze tips trotseer jij de kou en laat je jouw winterbruiloft helemaal slagen.

Kleding

Warme kleding kan niet ontbreken in de winter. Ga voor een jurk met een dikkere stof, bijvoorbeeld satijn, het liefst met lange mouwen. Een trouwjurk met lange mouwen hoeft echt niet saai te zijn. Kanten mouwen bijvoorbeeld staan juist heel chique. Met mooie witte handschoentjes  maak je het outfit helemaal af, én je zult het niet snel koud hebben. Mocht het toch nog wat te koud zijn buiten, draag dan een wit leren jasje die je over je jurk aantrekt. Natuurlijk kun je binnen gewoon je pumps aandoen als je dat wil. Neem dan wel een extra paar schoenen mee voor buiten, bijvoorbeeld witte enkellaarsjes.

Eten en drinken

Bij het koude weer hoort natuurlijk warm eten en drinken. Pas de catering daarom aan op dit seizoen. In Nederland kennen wij veel winterse etenswaren die je goed kunt toepassen op je bruiloft. Zorg voor kerstkransjes, warme chocolademelk of misschien wel een poffertjeskraam. Schenk glühwein in plaats van champagne en laat jouw gasten genieten van erwtensoep of een stamppotbuffet.

Locatie en decoraties

In de winter trouwen brengt het voordeel met zich mee dat je weet met welke weersomstandigheden je rekening moet houden. In de zomer in Nederland is altijd afwachten of het wel droog blijft. In de winter is het gewoon erg koud, het is daarom verstandig om een locatie binnen te kiezen. Versier de locatie met winterdecoraties, deze zijn altijd erg sfeervol en hier kan er niet genoeg van zijn. Denk aan een openhaard, kaarsjes en zachte dekentjes. Takken met besjes en kunstsneeuw en mooie sfeerverlichting.

Foto’s

Trouwen in de sneeuw zorgt voor originele trouwfoto’s en het levert prachtige beelden op. Houd er wel rekening mee dat het in de winter vroeg donker wordt als je de foto’s buiten wil. Het is vaak al rond 17 uur donker en daarna bijna onmogelijk om nog mooie foto’s te maken. Plan daarom de fotoshoot vroeg in de middag. Tenzij de foto’s binnen worden gemaakt, dan maakt het natuurlijk niet uit.