Kleding & Styling Bruid Trouwschoenen

Tips voor het uitzoeken van je trouwschoenen

‘Trouwschoenen zijn niet zo belangrijk, want je ziet ze niet onder een lange trouwjurk. Toch?!’ Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk de schoenen zijn die je op je bruiloft draagt. Je loopt er de hele dag op en de schoenen die je dan draagt zijn behoorlijk bepalend over hoe comfortabel jij je voelt. Ook zullen jouw gasten meer dan eens je jurk optillen om je schoenen te bewonderen. Lees snel verder voor de belangrijkste tips bij het uitzoeken van de juiste trouwschoenen.

 

Wanneer koop je de schoenen?

Vaak worden de schoenen pas gekocht ná dat de bruidsjurk is aangeschaft. Natuurlijk een logische volgorde aangezien je jurk het allerbelangrijkst van de outfit is. Wanneer je de jurk niet bij de hand hebt op het moment dat je de schoenen uitzoekt, koop je vaak een mismatch. Er zijn verschillende kleuren wit en zo kan het schoenenpaar snel vloeken met je jurk. Om dan met je bruidsjurk schoenenwinkels af te gaan is ook erg onhandig. Koop de jurk en de schoenen daarom tegelijkertijd, een mismatch komt dan zeker niet voor. Als je een grote schoenenliefhebber bent, kun je natuurlijk ook eerst de schoenen kiezen. Vervolgens match je de jurk met de schoenen. Het is makkelijker om je schoenen mee te nemen bij het passen van je jurk, dan andersom.

 

Welke trouwschoenen passen bij jou (en het feest)?

Wanneer je normaal nooit op hoge hakken loopt, is het op je bruiloft ook af te raden. Kies alleen voor stiletto’s als je dit gewend bent en hier de hele dag zelfverzekerd op kunt lopen. Gelpads zijn een goede hulpmiddel om wat makkelijker op hoge hakken te lopen. Wanneer je op het strand of in het bos trouwt, zijn dit soort schoenen ook af te raden. Je kunt dan beter kiezen voor platte schoenen. De opties voor platte schoenen zijn oneindig en het is belangrijk om vooral een paar te kiezen waar jij je comfortabel in voelt. Een mooie paar ballerina’s of witte laarsjes zijn heel chique opties. Maak ze eventueel nog mooier door ze te pimpen, bijvoorbeeld met glinsterende steentjes.

 

Inlopen

Vergeet je trouwschoenen niet in te lopen ongeveer twee weken voor de grote dag. Doe dit dan vooral binnen om te voorkomen dat je schoenen al voor het feest vies worden. Trek ze aan wanneer je aan het schoonmaken of koken bent. Schuur de zool daarna zodat het wat stroever wordt. Zo voorkom je dat je uitglijdt midden op de dansvloer. Let al op de aanschaf van je schoenen op de pasvorm, ze mogen in ieder geval niet te strak zitten. Door de schoenen uit te lopen worden ze wat soepeler, maar wanneer ze bij aanschaf al strak zitten, kun je beter voor een maatje groter kiezen.

 

Vergeet een extra paar niet!

Neem altijd een extra paar schoenen mee naar je trouwfeest. Zorg ook dat deze ingelopen zijn en comfortabel zitten. Let dan wel op hoogteverschil: als je op het trouwfeest begint met hoge hakken van 10 centimeter en vervolgens platte ballerina’s draagt, hangt jouw jurk ook gelijk een stuk lager. Het beste is dan om een extra paar schoenen te mee te nemen met ongeveer dezelfde hoogte. Als extra paar voor je hoge hakken kun je ook een paar sleehakken meenemen, deze lopen wat comfortabeler maar in de hoogte is er weinig verschil.

 

Lees hier voor tips bij het uitzoeken van schoenen voor de bruidegom!