Tips

Tips voor het passen van een trouwjurk

Misschien vind je het bijna leuker dan trouwen zelf: het passen van een trouwjurk! Het kan een behoorlijke klus zijn om de jurk van je dromen te vinden, maar met deze tips heb jij alles in de hand. Dit komt goed en jij gaat jouw droomjurk vinden.

Zo kies jij de trouwjurk van jouw dromen

  • Ga er met een open gevoel in. Misschien heb je het beeld van de perfecte trouwjurk helemaal voor je. Wanneer je met dit beeld naar een bruidszaak gaat, dan kan het in de winkel tegenvallen. Stel jij hebt in je hoofd dat je een strak lijfje wilt met een wijd uitlopende rok, in de kleur ivoor en met geborduurde bloemen, dan kan het behoorlijk tegenvallen dat je deze jurk niet gaat vinden. Stel je open voor andere modellen en kleuren, misschien staat een ander model veel beter!
  • Neem geen mensen mee die niet eerlijk tegen je zijn. Een schoonmoeder die alles afzeikt, een vriendin die alles mooi vindt of een nichtje die persé mee wilt. Niet handig! Kies vriendinnen of familie die eerlijk zullen zeggen wat het beste bij je staat, wat ze mooi vinden en wat niet. Aan deze mensen heb je het meest en die gaan je helpen de jurk van jouw dromen te vinden.
  • Alleen maar letten op het budget. Misschien heb jij in je hoofd dat jouw jurk 1000 euro mag kosten. Wanneer jij je focust op het prijskaartje, dan verlies je het doel: jouw trouwjurk vinden. Wil jij je jurk zo goedkoop mogelijk vinden? Zoek dan een winkel die jurken heeft in jouw budget. Stel je open en bedenk je wat je moet doen als een jurk 1100 euro kost? Wellicht kan je bezuinigen op schoenen of op decoratie. Schoenen in een bruidszaak zijn een stuk prijziger dan schoenen in een andere winkel. Onderzoek of jouw trouwschoenen ook te vinden zijn via een webwinkel of in een ‘gewone’ schoenenzaak, zodat je dit kan compenseren met de jurk.

Met deze tips, is het passen van jouw trouwjurk een eitje. Geniet van het moment, laat je gedachten los en ga voor de jurk die jou een droomgevoel geeft. Dit is de jurk waarin jij gaat trouwen! Kost de jurk net iets meer, kijk waar je kunt bezuinigen, neem mensen mee die je echt kennen én steunen in jouw keuzes en stel je open voor de adviezen van de stylisten in de bruidszaak. You can do it!