Praktische zaken Trouwkaarten

Tips voor het drukken van je trouwkaarten

Je hebt iedereen verteld dat jullie zijn verloofd, inmiddels staat ook jullie trouwdatum en nu rest er nog maar één ding: zo snel mogelijk trouwkaarten verzenden om iedereen op de hoogte te stellen én om er zeker van te zijn dat al jullie vrienden aanwezig zullen zijn bij de grote dag. Hoe pak je dit aan? Trouwkaarten kiezen kun je op diverse manieren doen. Je kunt iedereen een Whatsapp sturen met jullie favoriete foto samen, je kunt zelf een kaart maken, het afdrukken laten doen via een echte drukker of je pakt het op een hele andere manier aan. Welke manier je ook kiest: iedere manier is goed, zolang je gasten maar weten wanneer en hoelaat ze waar worden verwacht.

Zelf kaarten laten drukken

Misschien zijn jullie een creatief koppel en duiken jullie samen een avond achter de computer. Wanneer al jullie wensen zijn vertaald naar een prachtige afbeelding via Photoshop kun je deze indienen bij diverse online drukkers. Denk bijvoorbeeld aan Reclameland. Omdat het jullie trouwdag is zou je kunnen kiezen voor een luxe soort papier voor een chique uitstraling op gebied van kaarten.

Trouwkaarten uitkiezen

Ook bestaan er talloze boeken bij verschillende drukkerijen waar je uit een volledig assortiment kunt kiezen. Op deze manier heb je een officiele trouwkaart die misschien nog wel met de hand gedrukt gaat worden. Door voor deze manier te kiezen moet je je er wel bewust van zijn dat je weken van tevoren je kaarten bestelt, zodat je zeker weet dat ze op tijd binnen zijn. Ook is het niet meer mogelijk om wijzigingen in tijden of locaties door te geven.

Tips voor het bestellen van trouwkaarten

Bestel altijd meer kaarten dan gasten. Het is sowieso leuk om zelf een paar kaarten te bewaren, maar stel dat een kaart niet aankomt of je wilt toch meer gasten uitnodigen? Daarom is het handig om altijd een stapeltje kaarten achter de hand te houden. Zorg er daarnaast ook voor dat de kaarten zo compleet mogelijk zijn. Check altijd van te voren of de juiste tijd aangegeven staat, de locatie en of er eventueel een thema is tijdens de bruiloft. De bruid vermeldt overigens altijd haar meisjesnaam op de kaart, jullie zijn tenslotte nog niet getrouwd!

Wanneer je je kaarten online besteld kan je er vaak ook voor kiezen je enveloppen alvast te adresseren. Dit is ontzettend makkelijk, zo hoef je ze in ieder geval niet meer thuis uit te schrijven. Zorg er voor dat je van iedereen een recent adres hebt en check bij de gasten ook nog even of ze de kaart echt ontvangen hebben, je weet dan zeker dat alle gasten op de hoogte zijn van jullie feest en ook aanwezig zullen zijn.

Ben je op zoek naar de perfecte trouwkaart? Eerder deelden we een overzicht van 16 prachtige trouwkaarten!