Styling

Tips voor een klassieke bruiloft

Een sprookjesbruiloft iets voor jullie? Een klassieke bruiloft is vaak een combinatie van chique en romantisch en wordt een dag om niet meer te vergeten. Het is misschien een wat traditionele bruiloft, maar het is wel zoals een bruiloft echt hoort te zijn. Hieronder geven we tips voor een klassieke bruiloft zoals een locatie, styling en nog meer.

Locatie klassieke bruiloft

Het zoeken van de trouwlocatie is een belangrijk onderdeel van het organiseren van je bruiloft. Jij wilt tenslotte de perfecte locatie! Kies dus voor een klassieke trouwlocatie. Denk aan een kasteelachtige, sprookjesachtige locatie met een prachtige entree in een prachtig groen landschap.

Styling klassieke trouwstijl

Bij een klassiek huwelijk is het belangrijk dat je het klassieke gevoel krijgt. De styling en decoratie kun je het beste rustig en subtiel houden, maar mag wel wat romantische en ronde vormen hebben. Zet bijvoorbeeld wat mooie bloemen op de tafels, en zorg voor een locatie met kroonluchters aan het plafond.

Klassiek diner bruiloft

Bij een klassieke bruiloft hoort een klassiek diner! Bij een klassiek huwelijksfeest kun je denken aan van die lange tafels met hoge kandelaren (mét echte kaarsen), zilver bestek en heerlijke wijn. Lekker chique dus! Als je in een kasteel trouwt heb je kans dat je gebruik kunt maken van de chefkoks. Wie weet dat ze jullie bruiloftsdiner wel willen klaarmaken…

Muziek voor een klassiek trouwfeest

Een klassiek trouwfeest? Dan mag klassieke muziek tijdens jullie bruiloft niet ontbreken. Wat leuk is als er live muziek gespeeld wordt. Je zou een strijkkwartet in kunnen huren die klassieke muziek spelen. Ken je de Bruidsmars van Mendelssohn? Deze moet je ze dan zeker laten spelen als jullie de zaal binnen komen lopen. Er is natuurlijk nog veel meer klassieke muziek die geschikt is voor een klassiek huwelijksfeest. Bij het feest in de avonduren mag er natuurlijk andere muziek gedraaid worden om lekker te kunnen dansen.

Inspiratie genoeg dus voor een klassieke bruiloft. Kies vooral een locatie en styling waar jullie je prettig bij voelen.