De Grote Dag Het trouwfeest

Tips voor een geslaagde bruiloft met kinderen

Als er kinderen op de bruiloft komen, dan heeft dat wat extra aandacht nodig in de voorbereidingen. Wanneer ze zich vervelen, kan het nogal de sfeer verpesten en de ouders zijn dan misschien ook meer bezig met hun kind dan met het feest. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Met deze tips hebben ook de kinderen een geweldige dag en kunnen de ouders genieten van jullie bruiloft!

Entertainment

Om kinderen te entertainen is niet erg veel nodig. Zorg voor een speelhoekje waar ze spelletjes kunnen doen en kunnen knutselen. Spelletjes en knutselspulletjes kun je natuurlijk ook verpakken in een verrassingszakje die je aan het begin van de dag aan elk kind geeft. Zo voelen zij zich extra speciaal. Laat ze verder gewoon naar buiten gaan als het weer meezit. Geef ze een voetbal en ze zijn de hele middag zoet. Maar zorg ook voor activiteiten binnen voor als het weer niet meezit.

Foto’s

Let er op dat je foto’s maakt aan het begin van de dag. Zo zijn de kinderen vaak nog het vrolijkst én de kleding is nog schoon! Maar wees ook niet bang als het niet helemaal perfect verloopt. Met kinderen gaat alles eenmaal niet perfect en de foto’s zijn achteraf vaak het leukst wanneer kinderen gewoon kind zijn.

Rustplekje

Als er jonge kinderen op het feest komen, is het belangrijk dat ze een rustig plekje hebben om hun middagdutje te doen. Zorg dan voor een aparte kamer waar ze even kunnen uitrusten.

Geef ze een taak

Een ceremonie is voor een kind vaak erg langdradig en kan zich hierdoor snel vervelen. Door ze een taak te geven, hebben ze het idee dat ze echt meedoen en niet dat ze alleen maar moeten luisteren. Je kunt ze bijvoorbeeld de ringen laten dragen of rozenblaadjes laten strooien.

Bruiloftoppas

Om de ouders helemaal van het feest te laten genieten, regel dan een bruiloftoppas! De oppas kan de hele dag op de kinderen letten en luiers verschonen zodat niemand op zijn of haar kind hoeft te letten. Kies daarvoor niet één van je gasten, want zo zal diegene alsnog de hele dag met de kinderen bezig zijn.

Het diner

Kinderen vinden stilzitten tijdens het gangendiner vaak saai en ze zullen zich snel vervelen. Als je voor een buffet gaat, is dit voor hen al een stuk interessanter omdat ze het zelf kunnen opscheppen. Je kunt ook gaan voor een ‘kindertafel’ met pasta, frietjes enzovoort.

Kinderversie

Geef de jongere gasten wat de volwassenen ook krijgen, maar dan in de kinderversie! Denk aan kinderchampagne met plastic champagneglazen en bijvoorbeeld cupcakes (in plaats van de bruidstaart). Nog leuker is om ze de cupcakes zelf te laten versieren.

Gastenboek

Laat de kinderen helemaal uitleven met mooie tekeningen in een speciale gastenboek! Hoe leuk is het om later terug te kijken op de bruiloft met deze ‘kindergastenboek’?!

Relax!

Niet alles zal perfect verlopen, maar dat is helemaal niet erg. Het is alleen maar leuk, want het zorgt voor een lossere sfeer. Laat kinderen lekker hun gang gaan, als iedereen ontspannen is zal dit ook een positief effect hebben op hen.