Geen categorie

Tips voor de perfecte bruiloft in eigen tuin

Ga jij binnenkort trouwen met je grote liefde? Dan staat jullie een bijzondere, buitengewone dag te wachten. Je trouwdag is namelijk een van de mooiste dagen van je leven! En deze moet dan ook meer dan perfect zijn…

Tegenwoordig vieren steeds meer mensen hun huwelijksfeest in eigen tuin. En waarom ook niet? Vooral nu, tijdens de corona periode, is dit een top idee. Je hoeft daarnaast een stuk minder diep in je buidel te tasten en bovendien heb je helemaal zelf de hand in de aankleding en decoratie. En na de bruiloft? Dan is jullie bed lekker dichtbij. Klinkt ideaal toch? Bekijk snel onderstaande tips voor de perfecte bruiloft in eigen tuin!

Zorg voor goede sfeerverlichting

Er is niets zo gezellig als sfeerverlichting als het donker begint te worden. Met led lampjes, bijvoorbeeld, creëer je eenvoudig en snel een knusse, sfeervolle tuin. Kies voor draadloze, gekleurde buitenlampen, neem led spotjes of led hanglampjes. De opties zijn eindeloos! Ook is het mogelijk om dimbare led lampjes te kopen. Je past de verlichting op je bruiloft dan gemakkelijk aan, zodat het licht nooit te fel is. En hoe leuk is het om alle lichtjes te kunnen dempen zodra de avond valt?

Zet mooie planten en bloemen neer

Natuurlijk mogen fleurige bloemen en decoratieve planten niet ontbreken tijdens je huwelijksdag. En ook bomen geven een geweldig, feestelijk effect. Denk bijvoorbeeld aan mini palmbomen, citrusbomen of olijfboompjes. Of aan kruiden in potten en geurende planten zoals lavendel en tijm.

Zorg ervoor dat de planten en bloemen bij je thema passen (als je die een hebt). Het is beter om niet té veel kleuren door elkaar te gebruiken. Houd het simpel en overzichtelijk, met een aantal kleuren die goed met elkaar matchen.

Let op: zorg dat je voor je bruiloft alle regels kent omtrent trouwen in de corona crisis. Op deze manier voorkom je vervelende verrassingen.

Dek de tafels romantisch op

Het is afhankelijk van hoeveel mensen je uitnodigt, maar hoogstwaarschijnlijk zet je een aantal grote of kleine tafels neer voor de gasten. Door deze op een bepaalde manier op te dekken, kun je een romantisch en speciaal gevoel teweeg brengen. Zorg voor mooie tafelkleden, zet een vaasje met bloemen op iedere tafel en geef je gasten een tafelschikking. Daarnaast is het geweldig om tafel lampen op iedere hoek neer te zetten. Op deze manier heb je geen gedoe met omvallende kaarsen. Wel zo veilig én knus!

Wees voorbereid op het weer

Al zou de dag van je bruiloftsfeest zonnig en stralend moeten zijn; we weten allemaal dat dit in Nederland niet altijd op gaat. Zelfs niet in de zomer…Daarom is het verstandig om voorbereid te zijn op eventuele stortbuien, hagelstormen, windhozen etc. In ieder geval moet je zorgen voor een ruime binnentent, die stevig genoeg is om te blijven staan als het waait. Koop er een die eventueel volledig dicht geritst kan worden.

Is het wel die stralende, warme dag waar je op gehoopt had? Dan is het goed om een aantal parasollen of schaduwdoeken klaar te hebben staan/liggen. Ventilatoren zijn ook een aanrader bij extreme hitte. En natuurlijk een enorme vriezer of bakken met ijs voor de verkoelende drankjes!

Zo zijn er nog veel meer dingen die je in eigen tuin kan halen voor de perfecte bruiloft. Maar het belangrijkste is; geniet van deze unieke dag met de mensen die je lief hebt. Dan komt de rest vanzelf.