Trouwauto Praktische zaken Trouwplanning

Tips om je trouwauto te versieren

Hoewel sommige verhuurders hun trouwauto versieren op hun eigen manier, is het steeds vaker gebruikelijk dat het bruidspaar zich zelf bezighoudt met de decoratie. Bij veel verhuurders kun je dan ook uitgebreid je wensen aangeven. Bij sommigen kun je bijvoorbeeld aan de hand van foto’s en voorbeelden aangeven hoe je de auto wilt laten versieren. Bij andere verhuurders mag je zelfs de hele versiering van de trouwauto zelf regelen – tot en met de bevestiging! Natuurlijk zijn er ook genoeg bruidsparen die hun trouwauto niet huren maar lenen en in dat geval zullen ze er ook zelf mee aan de slag moeten. Hier vind je een aantal praktische tips om je trouwauto te versieren.

1. Bedenk waar je gaat rijden

Het is van belang dat je de route weet die de trouwauto moet afleggen. Het maakt voor de decoraties namelijk een behoorlijk verschil of je in de stad rijdt, over landwegen gaat of misschien zelfs de snelweg neemt. In de stad kun je kiezen voor een groot, vast boeket op de motorkap. Dat is geen optie als je over de snelweg moet, tenzij je het boeket eraf kunt nemen en er later weer op kunt plaatsen.

Dit boeket is moeilijk van de auto te verwijderen, maar wel erg mooi

www.glamius.ru

2. Hoe groot wil je het hebben?

De versiering van je trouwauto kan zo groot worden als je het maar wilt hebben. Er zijn eigenlijk maar twee beperkingen: de snelheid waarmee gereden wordt en natuurlijk moet het zicht voor de bestuurder goed zijn. Maar hoewel je kunt gaan voor een zo groot mogelijk bloemencorso op de motorkap, is klein en subtiel vaak ook heel mooi. En daarnaast zien we ook steeds vaker trouwauto’s die geen bloemen hebben, maar wel mooie linten en andere versieringen.

Deze trouwauto versiering is niet echt geschikt voor de snelweg

www.theperfectwedding.nl

3. Kleurenschema

Wil je je trouwauto versieren, dan moet je letten op het kleurenschema en het thema dat je hanteert. Het is belangrijk dat de decoratie van je trouwauto goed past bij de kleuren die je laat terugkomen op je trouwdag. Kies je bijvoorbeeld voor rode rozen in je boeket en rode accenten in de tafelschikking, dan is het gek als de bloemen op je auto een totaal andere kleurstelling hebben.

Opvallende kleuren zijn spannend bij het trouwauto versieren

www.s-media-cache-ak0.pinimg.com

4. Wie gaat de trouwauto versieren?

Wil je zelf de decoraties op de auto bevestigen? Dan moet je dat overleggen met de verhuurder! Niet alle verhuurders vinden dit namelijk een goed idee, wat ook begrijpelijk is. Vaak wordt besloten dat jij de decoraties laat afleveren bij de verhuurder (of zelfs laat bestellen door de verhuurder), die ze vervolgens bevestigd op de auto. Overigens: op de dag zelf ben je meestal druk met allerlei andere dingen. Maak je je erg veel zorgen over de decoratie van de trouwauto, laat dan iemand anders kijken of het naar wens is, bijvoorbeeld je zus of een goede vriendin.

Zelfgemaakte versiering bruidsauto

www.kellycaresse.nl

5. Welke decoraties?

Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende mogelijkheden wat betreft de versiering van de trouwauto. Daarom moet je je van tevoren oriënteren op de mogelijkheden. Ben jij fan van linten, dan kun je deze veel terug laten komen. Er zijn allerlei mogelijkheden met bloemen en boeketten en bovendien ook nog met kleuren en vormen. Let er ook op dat je decoraties passen bij het type auto dat je hebt gekozen.

Opvallende bruidsauto versiering

www.theperfectwedding.nl

6. Overleg altijd eerst!

Het laatste, maar tegelijk ook het belangrijkste punt: overleg met elkaar! Het is zonde als de eerste echtelijke ruzie begint over het versieren van de trouwauto. In tegenstelling tot tafelschikking en bloemstukken, is de trouwauto een onderdeel waar de meeste mannen oprecht in geïnteresseerd zijn. Zij willen dus ook graag wat te zeggen hebben over de decoraties. Sommige mannen vinden het zelfs een ware belediging als zo’n schitterende auto wordt ’toegetakeld’ met bloemen en linten.

Subtiele versiering voor chique auto

www.mariage-promo.fr

Het versieren van een trouwauto, of het bedenken van mooie versiering, is een ontzettend leuk onderdeel van het voorbereiden van je huwelijk. Bovendien kun je hier natuurlijk ultiem mee pronken: tenslotte moet het iedereen duidelijk zijn dat het een belangrijke dag is voor jou! Zorg dus dat je een goede overeenkomst sluit met je man over de decoraties, zodat jullie beiden vol trots kunnen kijken naar het schitterende resultaat op jullie trouwdag.