Trouwjurken

Tips voor het kopen van een trouwjurk

Het is zover! Je mag jouw trouwjurk uit gaan zoeken. Of je jurk nu mega duur en groot is of juist een subtiel en lief jurkje voor een schappelijke prijs: dit is en blijft een bijzonder moment. Om je een beetje voor te bereiden op deze dag en de beslissing die je gaat nemen, delen wij graag een aantal tips met waar je op moet letten bij het aanschaffen van een trouwjurk.

Je moet je trouwjurk altijd passen

Wellicht klinkt dit als een logische tip, maar een trouwjurk moet je altijd passen. Ook al weet je zeker dat hoe hij aan het rek hangt, dit de jurk van je dromen is en dat dit hem sowieso gaat worden. Je kunt geen trouwjurk van een haakje kopen en daarnaast.. Hoe leuk is het om de trouwjurk al eventjes aan te mogen doen?

Maak van te voren een afspraak

Om er voor te zorgen dat je echte ven de tijd kunt nemen en dat het personeel in de trouwzaak tijd neemt voor jou, kun je het beste een afspraak maken. Hierdoor heb jij alle mogelijkheid om alle jurken in alle rust te passen en te laten keuren door het gezelschap dat met jou mee is.

Focus je niet op een plaatje van Pinterest

Wellicht heb je op Pinterest (of elders op internet) de perfecte trouwjurk gevonden. Staar je hier alsjeblieft niet blind op en sta open voor andere mogelijkheden. Er bestaan namelijk zoveel jurken… Grote kans dat jouw Pinterest-jurk er niet tussen hangt. Wel bestaat de kans dat er perfecte alternatieven te vinden zijn. Natuurlijk mag je ‘Pinnen’, maar probeer het idee van een Pinterest-jurk los te laten. Laat je verrassen door het moois van de winkel. Hangt in de rekken echt niet wat jij zoekt? Dan zoek je een andere zaak op.

Ga niet alleen een trouwjurk kopen

Don’t! Neem een select gezelschap mee dat je kan helpen. Natuurlijk is het leuk als de jurk een verrassing is voor iedereen op de trouwdag, maar zonder kritische blik van je beste vriendin of moeder is het kiezen voor een jurk toch lastiger. Zorg ervoor dat je je omringt op deze dag met mensen die eerlijk tegen je durven zijn en waarbij jij je op je gemak voelt. Deze personen moeten het eerlijk zeggen als een jurk je echt niet staat, maar jij moet dit ook kunnen aannemen.

Draag goed zittend ondergoed

Je gaat op deze dag heel erg veel passen. Het is daarom van belang dat je lekker zitten ondergoed draagt. Laat je vrolijke stippen-BH maar thuis, net als alle rode setjes met veel kant. Zorg het liefst voor een naadloos broekje en een strapless BH. Veel trouwjurken hebben dunne bandjes of juist helemaal geen bandjes. Je wilt natuurlijk niet dat het beeld wordt verpest door rode touwtjes van jouw ondergoed of dat het door de jurk heen schijnt.

Kies de juiste maat

Grote kans dat je het voornemen hebt om lekker af te vallen voor de bruiloft. Op je trouwdag sta je er een maatje kleiner bij dan dat je normaalgesproken aan kleding draagt. Toch is het niet handig om een trouwjurk alvast in die kleinere maat te bestellen. Het is een verschrikkelijk idee om straks in een te kleine jurk bij het altaar te staan wanneer het afvallen niet lukt! Wanneer je de trouwjurk koopt wordt hij vermaakt naar jouw formaat. Vlak voor je bruiloft haal je de jurk op en vermaken ze hem alsnog. Mocht je toch (genoeg) zijn afgevallen, dan past hij sowieso op de trouwdag.

Op zoek naar nog meer tips voor het aanschaffen van een trouwjurk? Op MijnTrouwpagina lees je er alles over!