Styling

Tips en ideeën voor een moderne bruiloft

Bruiloften heb je in veel verschillende stijlen. Denk aan bijvoorbeeld een romantische bruiloft, klassieke bruiloft of een retro bruiloft. Hou jij meer van trendy en strak? Dan is een modern trouwfeest misschien wat meer voor jullie. Hieronder kun je meer inspiratie opdoen voor een moderne trouwstijl.

Moderne bruiloft

Ben jij niet zo van de romantische en klassieke bruiloften met veel tierelantijnen? Vaak vinden mensen het een beetje ouderwets. Je wil natuurlijk wel een bruiloft van deze tijd! Modern is eigenlijk zonder al teveel poespas, niet traditioneel en minimalistisch. Ga voor wat meer trendy als je het iets gedurfder wilt aanpakken. Kies bij een moderne trouwstijl voor een minimalistische of trendy locatie en minimalistische styling. Heb je de moderne muziek voor jullie huwelijk uitgezocht?

Locatie voor modern huwelijk

Kies bij een moderne bruiloft voor een trendy locatie. En dat zijn vooral geen kastelen of andere romantische gelegenheden. Denk eerder aan een wat meer industriële of een designlocatie. Bij industrieel denk je aan een grijze betonnen vloer, veel zwarte elementen en aan sommige elementen zie je dat het een fabriek had kunnen zijn. Bij design kun je denken aan een mooie giet- of visgraatvloer, strak meubilair, hoge tafels en stoelen, veel licht en lichtinval.

Styling voor modern trouwfeest

Met de styling kun je je bruiloft echt modern maken. Houd bij een modern trouwfeest altijd dit in gedachte: less is more. Zorg ervoor dat jullie ceremoniemeesters niet teveel frutsels inslaan, maar vooral grotere accessoires en zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen. De accessoires moeten vooral strakke lijnen hebben. Een tip: ga vast eens kijken bij jullie trouwlocatie om inspiratie op te doen! Heb je ook al nagedacht hoe je je trouwkaarten wilt vormgeven? Bij een modern huwelijk passen moderne huwelijkskaarten. Een trouwkaart maak je modern door lichte kleuren te gebruiken. Denk aan wit, beige of lichtgrijs. Wat het ook modern maakt is het gebruik van een strak lettertype. Ook hier weer, less is more. Niet teveel tekst, niet teveel kleuren en versieringen. Kies ook voor een glad materiaal voor een moderne uitnodiging voor je bruiloft.

Jurk in moderne trouwstijl

Bij een moderne bruiloft hoeft het allemaal niet zo traditioneel. De bruidegom hoeft niet per se zo’n klassiek trouwpak aan en de bruid is niet gebonden aan een enorm versierde jurk. Belangrijk is dat het vooral comfortabel zit. Je moet tenslotte nog de dansvloer op en lekker los kunnen gaan zonder dat je je beperkt voelt in je bewegingsvrijheid. Een moderne trouwjurk heeft weinig versieringen, is strak afgewerkt en mag best een beetje sexy zijn. Sommige dames trouwen ook weleens in een mooie broek en een jasje. Of ga voor een wat meer japon-achtige jurk.

Genoeg inspiratie voor je moderne bruiloft? Bij het kiezen voor een moderne locatie, styling en jurk, houd dan vooral in gedachten dat alles strak en minimalistisch moet zijn.