Trouwlocaties

Thuis trouwen, wat zijn de voor- en nadelen?

Veel mensen die gaan trouwen willen vaak op een andere locatie dan thuis trouwen. Van een kerkje ergens in Nederland tot een prachtig chateau in Frankrijk. Maar als je huis groot genoeg is met een grote tuin, waarom zou je dan niet thuis trouwen? Het klinkt alsof het veel gedoe en geregel is maar vaak blijkt het toch makkelijker dan je denkt. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen van thuis trouwen.

De voordelen van thuis trouwen

 • Je eigen spullen
  Als je thuis trouwt, heb je je eigen spullen tot je beschikking. Heb je laatst die leuke stoeltjes gekocht? Dan kun je ze nu gebruiken als trouwstoeltjes.
 • Zelf inrichten
  Je kunt alles naar jouw wens inrichten en je hoeft nergens en met niemand rekening te houden.
 • Alles bij de hand
  Het handige van thuis trouwen, is dat je alles bij de hand hebt. Als je iets onverwacht nodig hebt waar je nog niet aan had gedacht dan kan de ceremoniemeester het zo voor je pakken.
 • Je kunt er altijd terecht
  Met thuis trouwen hoef je niet bang te zijn dat de locatie niet meer beschikbaar is. Je trouwt tenslotte in je eigen huis.
 • Het kost minder geld
  Je hoeft geen locatie te huren dus daar ben je geen geld aan kwijt. Je kunt ervoor kiezen om dit geld op te sparen voor je huwelijksreis naar de Malediven of om in te zetten om een top-DJ in te huren voor het feest. Of steek het gewoon in je zak, dan kost het écht minder geld.
 • Lekker creatief
  Je kunt helemaal los gaan met je huis. Heb je een schuur? Maak daar dan een leuke fotobooth van voor je gasten.

 

De nadelen van thuis trouwen

 • Zelf op zoek naar leveranciers
  Als je thuis trouwt, moet je helaas zelf op zoek gaan naar goede leveranciers. Op een trouwlocatie zijn er vaak al mensen die hier veel ervaring mee hebben.
 • Meer organiseren
  Het kost je wat meer werk om thuis te trouwen. Zo moet je ook bijvoorbeeld nadenken over parkeergelegenheid. Heb je veel mensen uitgenodigd, dan moeten er wel genoeg parkeerplekken zijn. Na het feest moet je ook alles zelf weer opruimen. Het kan wel zijn dat de cateraar alles mee terugneemt, maar er zijn altijd dingen die je zelf nog moet doen na afloop zoals het opruimen van glazen die gesneuveld zijn of dingen die vies geworden zijn poetsen.

Er zullen vast en zeker nog meer voor- en nadelen zijn van thuis trouwen, maar het belangrijkste is dat je een trouwlocatie kiest die bij jullie past. Vergeet niet een checklist te maken wanneer je thuis gaat trouwen met alles wat je nodig hebt.