Trouwkaarten

Stationery op je bruiloft

Stationery is alles wat er aan papierwerk op je bruiloft voorbij komt. Dan hebben we het niet over de documenten van de notaris of van de gemeente, maar over het leuke papierwerk: uitnodigingen, menukaarten, tafelkaarten. Noem maar op! Met deze stationery kun je volledig uitpakken voor je trouwdag. In dit artikel lees je meer over de achtergrond van stationery en hoe je dit kunt toepassen in één thema voor je bruiloft.

Wat is stationery?

Het woord ‘stationery’ kun je kennen als alle papierwerken voor op kantoor of voor bij je studie. Denk aan pennen, potloden, leuke mapjes. Winkels liggen momenteel vol met hele series en setjes die je kunt kopen. Kant en klaar, maar ook zelf samen te stellen in producten waar jij behoefte aan hebt. Voor je trouwdag vind je ook diverse sets. Bekijk Pinterest en wanneer je zoekt op trouwkaart, vind je nauwelijks kaarten die alleen als kaart komen. Vaak pakken stellen dus ook met andere papierwaren.

Hoe kun je stationery toepassen op je bruiloft?

Er zijn diverse items die onder stationery vallen voor op je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaart, de save the date-kaart (de kaart die je stuurt of geeft aan je gasten om de datum ruim van te voren alvast vast aan te geven), kaarten met het menu erop, tafelkaartjes, bedankkaartjes en stoelkaartjes. Het leukste is om hier een stijl in te creëren waarin de stijl van het trouwfeest terugkomt. Vier je bijvoorbeeld je trouwdag op het strand? Kies dan voor een zee-thema. Ga je voor een botanische bruiloft? Dan zijn kaarten met mooie planten leuk!

Waar koop je stationery voor je bruiloft?

Dat is afhankelijk van je wensen. Je kunt de kaarten laten maken door een specialist in kalligrafie of trouwkaarten, maar je kunt de kaarten ook zelf maken. Bij winkels zoals Greetz, Hallmark en Kaartje2Go kun je gemakkelijk kaarten samenstellen in verschillende formaten. Je besteld ze in setjes en maakt er zo zelf een mooi geheel van. Ook kun je zelf materiaal kopen om kaartjes te maken bij hobbywinkels zoals Pippoos of Action. Maak de kaarten helemaal af met een mooie kartelrand en lintjes. De druk op de kaarten kun je maken met waterverf, potlood of digitaal. Teken alle uit en scan dit in om op alle kaarten te laten herhalen.

Stationery is geen vereiste voor je trouwdag, al is het wel leuk om uit te pakken met een sfeer en thema. Maak er een geheel van door dit in alle producten te laten terugkomen en zo te koppelen aan het thema van je trouwdag.