De Grote Dag

Social media op je bruiloft?

Je bruiloft is misschien wel de mooiste dag van je leven. Niet alleen de verloving, maar ook de aankondiging en de grote dag zelf is iets wat je graag zelf met de buitenwereld wilt delen. Niet alleen met de mensen om je heen, maar ook via social media. Misschien heb je mensen in je omgeving die maar wat graag jouw nieuwtjes delen. Heel jammer, maar daar kun je gemakkelijk zelf op inspelen wanneer je het belangrijk vindt om zelf je eigen nieuws naar buiten te brengen.

De verloving privé houden

Je bent verloofd en wilt het het liefst van de daken schreeuwen! Heel erg leuk, maar tegelijkertijd wil je misschien de meest naaste personen in je omgeving eerst inlichten. Misschien wil je dat juist op een leuke manier doen! Wanneer je dus mensen om je heen verteld over je verloving, kun je dus vragen of diegene het voor zichzelf wil houden tot je het zelf op Facebook hebt gezet. Het kan tegenwoordig zo makkelijk openbaar worden! Denk aan een moeder die het maar wat graag op social media zet omdat ze zo trots op jullie is of een vriendin die je tagt in een inspiratiepost op Facebook. Niet handig, dus geef het gewoon aan dat je dit zelf graag wilt delen tot je iedereen ‘face-to-face’ hebt gesproken.

Foto’s van de bruiloft op social media plaatsen

Ook de bruiloft is zo’n moment. Je kunt op de trouwkaart aangeven dat je liever niet wilt dat anderen foto’s plaatsen van de dag zelf tot je dat zelf hebt gedaan. De fotograaf maakt immers genoeg foto’s en deze zijn vaak van hoge kwaliteit! Geef dus aan dat je je jurk en misschien zelfs de trouwjurk dus liever zelf wilt delen met foto’s van de fotograaf, zodat je daar zelf de hand in hebt.

Geen telefoons op de bruiloft

Misschien wil je het helemaal niet: gasten met een mobiel in hun hand. In dat geval mag je dat gewoon aangeven. Zeg het op de kaart. Laat de ceremoniemeester het zeggen, geef het ‘face-to-face’ aan. Noem maar op! Wanneer jij de trap afkomt of de zaal inloopt, wil je natuurlijk niet alleen maar camera’s zien. Je hebt tenslotte niet voor niets de fotograaf ingehuurd! Geef aan dat je wilt dat de gasten ultiem van de dag genieten en hun telefoon in hun tas of thuis kunnen laten.

Wel telefoons op de bruiloft

Misschien geef je er niets om. Dat kan ook! Wanneer je wel akkoord gaat met telefoons op je bruiloft en het juist leuk vindt dat anderen iets delen, dan geef je dat ook aan! Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hashtag! Zet bordjes op tafel met jullie hashtag of maak gebruik van een speciale app waarin de gasten hun foto’s kunnen delen. Succes gegarandeerd!