Geen categorie

Social media op de bruiloft

Op je trouwdag wil je niets anders dan genieten. Genieten van elkaar, van je vrienden, van je familie en niet van je telefoon. Sterker nog: je hebt het waarschijnlijk te druk om je telefoon bij te houden! Opbergen dus dat ding en ook het toestel van je gasten. Op jullie bruiloft zijn jullie offline!

Een belangrijke reden om telefoons te weren op jullie trouwdag, is dat jullie de eerste kunnen zijn met het nieuws naar buiten brengen. Zowel de wisseling van je Facebook-status, de eerste (en mooiste) foto’s en jullie willen waarschijnlijk ook de eerste felicitaties zelf ontvangen.

Kondig het aan bij je gasten

Kondig van te voren aan dat je geen telefoons wilt op je bruiloft. Zet het op de kaart, zeg het tegen iedereen persoonlijk of kondig ik het aan het begin van de dag aan op de bruiloft door middel van bordjes of een welkomstwoord. Leg het ook uit aan je gasten, misschien zeggen ze wel dat ze hun telefoon stil zetten of de foto’s niet publiceren, maar geef aan dat als je echt geen telefoons wilt op je bruiloft, dat je er echt op staat.

Foto’s met gasten met een telefoon in hun hand

Het nadeel van gasten die een telefoon bij de hand hebben, dat ze ook met hun telefoon in hun hand op de foto staan. Het bruidspaar heeft geïnvesteerd in een fotograaf die de dag vastlegt, daarvoor willen ze liever niet gasten met een zwart of wit kastje in hun hand op de foto! Leg dit uit aan je gasten, zodat ze begrijpen waarom je geen telefoons wilt op de bruiloft.

Foto’s delen op social media

Waarschijnlijk wil je zelf degene zijn die de foto’s van je bruiloft deelt op social media. Je wacht op de foto’s van de fotograaf en publiceert deze op een door jou gekozen moment. Foto’s van je gasten kunnen met een mobiel worden gemaakt met een slechte kwaliteit vanuit een slechte hoek. Grote kans dat je deze foto’s niet op social media wilt hebben en al helemaal niet voor je zelf iets geplaatst hebt.

Een eigen hashtag

Wil je wel foto’s op social media van de bruiloft? Kies dan een eigen hashtag. Bijvoorbeeld #VoornaamEnVoornaam of #BruiloftAchternaam. Zo verzamel je alle foto’s van je gasten onder één hashtag waardoor je ze later op je gemak kun terugvinden en terugkijken. Hoe leuk is dat? Vraag wel of je gasten bij de ceremonie en het diner hun toestel willen wegleggen, zodat de gasten niet met hun telefoon in de hand op de foto staan.