De Grote Dag Leveranciers Praktische zaken Trouwbenodigdheden Trouwdecoratie

Schaduwdoeken gebruiken als zonwering op je bruiloft

Schaduwdoek

Trouwen in het voorjaar of de zomer kan vaak (deels) buiten. Het is fijn als je lekker buiten kunt zijn met je gasten. Maar een nadeel van mooi weer is dat het ook best warm kan worden. En dan is het wat minder fijn om buiten in de volle zon te zitten. Zoek jij een goede en betaalbare zonwering voor je bruiloftsfeest? Kijk eens naar deze mooie schaduwdoeken!

Schaduwdoek in verschillende vormen

Schaduwdoeken bestaan in verschillende vormen. Vier jij je bruiloft in een grote tuin? Dan is een groot vierkant schaduwdoek heel praktisch. Maar in een kleinere ruimte of in een tuin met een bijzondere vorm kan een driehoek schaduwdoek handiger zijn. Kijk dus goed naar de hoeveelheid ruimte die je hebt en kies een schaduwdoek dat goed past in de ruimte. Natuurlijk is ook de stand van de zon belangrijk. Dit is afhankelijk van het tijdstip, het seizoen en de ligging van de tuin. Check hier hoe de zonnestand meestal is in Nederland.

Hoe maak je het schaduwdoek vast?

Een schaduwdoek wordt meestal aan de hoeken vast gemaakt. Je kunt ze bevestigen aan palen, bomen of aan de muur. Soms zijn de haken mee geleverd, maar meestal moet je deze apart aanschaffen. Het is belangrijk dat je het doek wel stevig ophangt, maar niet te strak spant. Anders is de kans aanwezig dat de hoeken rondom de ogen gaan uitscheuren.  Als je de bruiloft in een park houdt, moet je meestal gebruik maken van een zelf meegebracht aluminium of houten frame. Als je de bruiloft thuis houdt, kun je het doek ook ophangen met de haken aan handige punten.

Degelijk schaduwdoek voor later gebruik

Misschien vind je schaduwdoeken te duur om ze voor een dagje te kopen. Maar dat is nergens voor nodig. Want als je gaat voor stevige doeken, gaan ze ook lang mee. Je kunt de doeken dus gerust langere tijd gebruiken. Kies daarom meteen voor een goed schaduwdoek, dat ook bestand is tegen regen. Zo heb je niet alleen iets dat je nu gebruikt voor je trouwdag, maar heb je er nog jarenlang plezier van.

Het schaduwdoek als versiering

Een schaduwdoek is niet alleen handig voor de zon, maar ook leuk om te gebruiken als versiering. Er zijn allerlei kleuren mogelijk. Daarnaast kun je het doek natuurlijk ook versieren. Je kunt na het ophangen bijvoorbeeld de randen versieren met ballonnen, lampionnen of andere gezellige decoraties. Zo maak je onder het schaduwdoek een gezellige plek die mooi versierd kan worden.

Schaduwdoek is handig als je een bruiloft hebt waarbij je (deels) buiten bent met de gasten. Het zorgt voor een fijne plaats om te zitten. Bovendien kun je het schaduwdoek langer gebruiken dan deze ene dag, dus het is een nuttige investering. En het is gemakkelijk te versieren, waardoor het ook een mooie decoratie vormt op je trouwdag. Je merkt het wel: schaduwdoek is eigenlijk onmisbaar voor elke bruiloft.