Styling Tips

Romantische bruiloft? Zo doe je dat

Er zijn heel veel verschillende soorten bruiloften. Geef jij de voorkeur aan een klassieke bruiloft dat heel elegant en verfijnd is? Of houd je meer van strak en minimalistisch? Je kunt ook gaan voor een echt romantische bruiloft. Hieronder vertellen we je meer over de  romantische trouwstijl.

Locaties voor een romantische bruiloft

Ga voor een echt romantisch huwelijk voor een prachtig kasteel. Kies natuurlijk wel een mooi kasteel uit in Nederland zoals Kasteel Wijenburg, Kasteel Maurick of Kasteel Montfoort. Een kasteel heeft vaak zo veel charme door het majesteuze en sierlijke karakter. Heel geschikt voor een romantische bruiloft dus! Je hoeft bovendien niet in het gemeentehuis te trouwen, maar je kunt de trouwambtenaar naar het kasteel laten komen. Dat is ook fijn voor jullie gasten zodat ze niet heen en weer hoeven te rijden. Is het mooi weer? Dan kun je ook trouwen in een van de prachtige kasteeltuinen. In sommige kastelen heb je ook ruimten waarin je je feest kunt geven.

Trouwjurk in romantische trouwstijl

Een elegante jurk met veel kant, een laag uitgesneden rug… Zie jij jezelf al in zo’n romantische trouwjurk? En bij een romantische trouwjurk mag een sluiter natuurlijk echt niet ontbreken. Dit geeft juist het sierlijke effect aan je outfit. Wil je liever een wat minder uitbundige jurk? Dan kun je ook gaan voor een sierlijke japon. Less is more!

Muziek voor een romantisch trouwfeest

Geen romantisch trouwfeest zonder romantische muziek tijdens je bruiloft. Heb je al nagedacht over de nummers die je graag tijdens de ceremonie wilt afspelen? Typisch romantische muziek voor een bruiloft is bijvoorbeeld die van Ed Sheeran, Marco  Borsato, John Legend of Whitney Houston. Of misschien hebben jullie samen een romantisch nummer waar jullie mooie herinneringen aan hebben. Kies vooral voor romantische liedjes voor jullie huwelijk, want dat past helemaal bij een romantische trouwstijl!

Romantisch trouwen in het buitenland

Heb je eraan gedacht te trouwen in het buitenland? Dat kan ook heel romantisch zijn! Het het is natuurlijk op een heel andere manier romantisch dan bijvoorbeeld in een kasteel in Nederland. Denk maar aan trouwen op het strand. Trouwen met je voeten in het zand tussen de palmbomen, een droom van veel vrouwen.

Alles in romantische trouwstijl

Vergeet niet je uitnodigingen te maken en versturen. Denk bij romantische trouwkaarten vooral aan bloemetjes, kant, sierlijke letters en lintjes. Zo is alles helemaal in dezelfde stijl! Weet je niet wat je aan gasten moet vragen als trouwcadeau? Als je graag een romantisch trouwcadeau wilt ga dan voor een romantische hotelovernachting met wellness, boottochtjes met z’n tweetjes, of een romantisch etentje op een romantische locatie. En wat dacht je van een weekendje weg naar Parijs, de stad van de liefde?

Voor een romantische bruiloft zijn er genoeg dingen te bedenken! Zorg ervoor dat alles romantisch is: van trouwlocatie en trouwjurk tot de muziek tijdens de cermonie en trouwkaarten. Zo zorg je dat alles helemaal in style is!