Trouwen in het buitenland

Romantisch trouwen in Toscane

Als er een locatie is die aan al jouw verwachtingen zal voldoen dan is het Toscane! Deze streek in Italië is liefde en romantiek ten top, dus wie wil daar nou niet trouwen? 

Trouwlocaties in Toscane

Waar zijn jullie naar op zoek? Een mooi hotel om de bruiloft te vieren, met voldoende ruimte voor vrienden en familie én ook nog eens adembenemend uitzicht op olijfgaarden? Dan is Villa Dievole echt iets voor jullie! Villa Dievole ligt in de Chianti streek, zo’n 12 km van Siena en 56 km van Florence en was in de 16e eeuw in handen van de adel. In dit hotel worden vaker bruiloften gehouden dus ze hebben ervaring met de organisatie ervan. Wel zo handig! Er zijn appartement-suites en kamers. Sommige kamers hebben zelfs een eigen tuin! Daarnaast hebben ze twee zwembaden, dus alle luxe bij de hand. Zoek je meer iets landelijks? Dan zijn er genoeg boerderijtjes voor jullie bruiloft te vinden in Toscane. Je trouwt dan echt op het platteland in Italië tussen de olijven en druiven. Tikje kneuterig, maar wel een persoonlijke en gezellige sfeer. Lange tafels met eten en heerlijke wijn, gezellig met elkaar… zie je het al voor je?
Voor een romantische en knusse bruiloft in Toscane, kies dan voor Certaldo Alto, een middeleeuws dorp op een heuvel tussen Siena en Florence. 
Tot slot heb je de grote steden zoals Florence of Pisa, waar ook genoeg locaties zijn waar je kunt trouwen. Het gemeentehuis in Florence heeft een prachtige zalen, of kies voor de ontzettend mooie tuin naast de Piazze Michelangelo.  

Landgoederen voor je bruiloft in Toscane

Voor een heerlijk authentieke Italiaanse bruiloft kies je voor een van de landgoederen in Toscane. Er zijn best veel locaties die ervaring hebben met bruiloften dus ze zijn het wel gewend als jullie daar willen trouwen. Het leuke is dat je vaak met al je gasten in deze accomodaties kunt verblijven. Sommige locaties hebben er zelfs een zwembad bij! Eigenaren van deze accomodaties zijn vaak heel enthousiast en doen er alles aan het jullie helemaal naar de zin te maken. Het leuke is dat je er ook nog een vakantie aan vast kunt plakken! Zeker als je na de bruiloft nog even met z’n tweetjes wilt zijn.

Trouwen in Toscane, kan dat wel?

Wanneer jullie in Toscane willen trouwen heb je wel een aantal papieren nodig. Wanneer je een weddingplanner hebt in Toscane zal hij of zij het allemaal voor je regelen. Enkele documenten die je nodig hebt zijn jullie geboorteaktes, huwelijksbevoegdheid van jullie eigen Nederlandse gemeente en geldige paspoorten. Ook moet je een huwelijksbevoegdheid kunnen overhandigen die door de Nederlandse ambassade in Italië is uitgegeven. Dit is echter niet altijd nodig. Als je overweegt in Toscane te gaan trouwen is het handig om van tevoren goed uit te zoeken wat er allemaal nodig is. 

Wanneer jullie een super romantische locatie zoeken in het buitenland, ga dan zeker voor Toscane. Het is alleen niet iets wat je zomaar even doet omdat het wat haken en ogen kan hebben. Het is zeker niet onmogelijk dus doe van tevoren goed research naar alles wat je nodig hebt om in het buitenland te kunnen trouwen. Zo kunnen jullie binnenkort genieten van jullie bruiloft in de Toscaanse zon!