Huwelijksnacht Bruid Bruidegom Huwelijksreis

Romantisch overnachten: 10 unieke locaties voor de huwelijksnacht

Je huwelijksnacht beleef je (als het goed is) maar één keer. Je wilt natuurlijk zorgen dat je ultiem kunt genieten van deze nacht. Want of jullie nu al vaker samen hebben geslapen of dat het pas de eerste keer is: de huwelijksnacht is echt iets bijzonders. Begin je huwelijk zo romantisch mogelijk met deze 10 unieke en bijzondere locaties voor je huwelijksnacht!

1. Grand Hotel Opduin (Koog, Texel)

In het Grand Hotel Opduin kun je zowel trouwen als je huwelijksnacht regelen. Aangezien het hotel op Texel ligt, gebeurt dit ook regelmatig. Het is een prachtige locatie met een luxe hotel dat dus – letterlijk – op een hoog duin ligt. Je hebt dus prachtig uitzicht! De bruidssuite is voorzien van een hemelbed en er zijn allerlei luxe faciliteiten.

Grand hotel opduin Texel, bruidssuite

www.opduin.nl

Grand hotel opduin Texel, bruidssuite

www.opduin.nl

2. Groene Watertuinen (Lelystad, Flevoland)

Dacht je dat Fevoland geen romantische provincie is? Dan zul je nu je mening moeten herzien. Hotel Groene Watertuinen is gelegen in een prachtig tuinenpark, waar je heerlijk van kunt genieten. Er zijn ook verscheidene welnest-faciliteiten die je mag gebruiken als je de bruidssuite boekt!

Groene watertuinen Flevoland, hotel

www.groenewatertuinen.nl

Groene watertuinen Flevoland, bruissuite

www.groenewatertuinen.nl

3. Hotel Ara (Zwijndrecht, Zuid-Holland)

Dit prachtige Van Der Valk hotel is centraal gelegen in Zwijndrecht, dicht bij Dordrecht. De bruidssuite is hier echt het toppunt van romantiek, met warme kleuren, een prachtig bed en…. een jacuzzi in de slaapkamer! De ultieme luxe dus om de eerste nacht(en) van je huwelijk te vieren!

Hotel Ara Zwijndrecht, hotel

www.hotelara.nl

Hotel Ara Zijndrecht, bruidssuite

www.hotelara.nl

4. De Baronie (Boxmeer, Brabant)

Aan de buitenkant is Hotel De Baronie een beetje een simpele zaak. Laat de buitenkant je niet voor de gek houden: de bruidssuite is weelderiger dan je zou denken! Je hebt beschikking over een prachtig Auping-hemelbed én een luxe badkamer met jacuzzi.

Hotel de baronie Boxmeer, hotel

www. debaronieboxmeer.nl

Hotel de baronie, bruidssuite

www.debaronieboxmeer.nl

5. Hotel Groot Warnsborn (Arnhem, Gelderland)

Hotel Groot Warnsborn is gesitueerd in een prachtig landhuis, dat ook zeer geschikt is als trouwlocatie. De bruidssuite is absoluut wat bijzonders, met een luxe modern, verlicht hemelbed. Deze moderne kamer is het toppunt van romantiek, zeker als je ook nog een kijkje in de bijbehorende badkamer neemt.

Hotel groot warnsborn, hotel

www.grootwarnsborn.nl

Hotel groot warnsborn, bruidssuite

www.grootwarnsborn.nl

6. Hotel Bloemendal (Vaals, Limburg)

In een ‘uithoek’ van ons prachtige landje vind je Hotel Bloemendaal. Dit hotel is een overblijfsel van rijke tijden en dat is te zien! Niet alleen de buitenkant is mooi, maar ook binnen is het authentiek gebleven. De stijlvolle bruidssuite heeft een open haard en je kunt gebruik maken van een romantisch terras.

Hotel kasteel Bloemendal - bruidssuite

www.hotelbloemendal.nl

Hotel kasteel Bloemendal - bruidssuite

www.hotelbloemendal.nl

7. Hotel Mitland (Utrecht, Utrecht)

Hotel Mitland ligt aan een groot meer, waar de meeste kamer uitzicht op hebben. Het hotel is heel modern en dat is ook terug te zien in de bruidssuite. Wie echter denkt dat modern niet romantisch is, die heeft het mis! De vormgeving is tegelijkertijd futuristisch en super romantisch om met zijn tweetjes van te genieten.

Hotel Mitland Utrecht, hotel

www.mitland.nl

Hotel Mitland Utrecht, hotelkamer

www.mitland.nl

8. Hotel New York (Amsterdam, Noord-Holland)

Altijd al naar New York willen gaan, maar was je bruiloft te duur? Dan kies je gewoon voor het New York hotel in Amsterdam. De luxe bruidssuite is voorzien van een romantisch welness whirlpool bad voor twee personen. Verder kun je natuurlijk allerlei extra’s bestellen zoals rozenblaadjes, champagne of chocolaatjes.

Hotel New York Amsterdam

www.hotelnewyork.nl

Hotel New York Amsterdam, bruidssuite

www.hotelnewyork.nl

9. Huize Bergen (Vught, Brabant)

Huize Bergens is een op en top romantische locatie voor je huwelijksnacht. Een prachtig landgoed midden in de natuur laat je helemaal wegdromen. De hotelsuite is helemaal in de romantische sfeer aangekleed met een prachtig bed, een loveseat en een heerlijk bad.

Huize Bergen hotel

www.huizebergen.nl

Huize bergen, bruidssuite

www.huizebergen.nl

10. Kasteel Hoogevuursche (Baarn, Utrecht)

Natuurlijk hebben we de meest romantische locatie voor de huwelijksnacht voor het laatst bewaard. In Kasteel Hoogevuursche kun je echt ultiem genieten van romantiek. De bruidssuite heeft zelfs een groot balkon, waar je gemakkelijk de scenes uit ‘Romeo en Juliet’ zou kunnen naspelen.

Kasteel hoogevuursche

www.hoogevuursche.nl

Kasteel hoogevuursche, kamer

www.hoogevuursche.nl

Een romantische locatie voor de huwelijksnacht moet voldoen aan een aantal eisen. Zo is het fijn als je roomservice kunt bellen, moeten er extra’s geregeld kunnen worden en wil je graag baden in luxe. Wil je je huwelijksnacht vieren met wat meer privacy dan in een hotel, dan is een B&B misschien een betere (maar minder luxe) optie. In ieder geval zijn deze 10 romantische locaties elk voorzien van romantiek, een sfeervolle inrichting en luxe in de vorm van baden, whirlpools of zelfs hele welness-faciliteiten. Vergeet ook niet om even te kijken naar deze 8 tips voor een onvergetelijke en romantische huwelijksnacht!