De Grote Dag Het trouwfeest

Regen op je trouwdag – wat nu?!

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, en dat weten wij Nederlanders maar al te goed. In de zomer is de kans op droog weer te grootst, maar helaas is dit niet op langere termijn te voorspellen. Houd daarom altijd rekening met regenachtige weersomstandigheden. Met deze tips zorg je ervoor dat het ook mét regen een topdag wordt!

 

Zorg ervoor dat iedereen droog kan blijven

Ook al staat je bruiloft gepland in hartje zomer, houd er altijd rekening mee dat het weer om kan slaan. Om er helemaal zeker van te zijn dat iedereen droog blijft, kun je natuurlijk kiezen om het feest binnen te laten plaatsvinden. Als je het toch liever buiten viert, zorg dan dat je bijvoorbeeld een partytent hebt waar gasten onder kunnen schuilen voor de regen. Dit is ook handig als de zon schijnt, sommige mensen vinden het niet prettig om lang in de volle zon te blijven staan. Regel daarnaast voldoende paraplu’s voor je gasten. Doorzichtige paraplu’s zijn elegant, vrolijke paraplu’s bijvoorbeeld in de vorm van een hart zien er weer onwijs leuk en vrolijk uit! Houd er wel rekening mee dat je met een paraplu niet helemaal droog blijft. Denk daarom ook aan de kleding die je aan doet of meeneemt.

 

Uiterlijk

Waterproof make-up is onmisbaar op een regenachtige trouwfeest. Neem ook wat extra make-up en haarlak mee zodat je het tijdens het feest kunt bijwerken. Denk daarnaast ook goed na over de kleding die je aan hebt en of dit geschikt zal zijn voor een regenachtige dag. Een witte leren jasje bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je het niet koud zult krijgen én het staat chique boven je jurk. Het klinkt misschien niet elegant, maar neem ook regenlaarzen mee. Niemand die dat ziet als je een langere jurk draagt. Wandelen door de modder of stromende regen met mooie witte pumps is namelijk niet aan te raden.

 

Foto’s

Foto’s worden meestal binnen én buiten gemaakt. Wanneer er regen is voorspeld, kun je hier natuurlijk rekening mee houden door bijvoorbeeld eerst de buitenfoto’s te maken en daarna de binnenfoto’s. Zoek van tevoren naar overdekte locaties in de buurt waar de foto’s gemaakt kunnen worden. Maar het is ook erg tof om de shoot gewoon in de regen te doen! Er zijn niet veel bruidsparen die zo’n trouwshoot hebben, dat maakt het erg origineel. Een kussend koppel onder een paraplu in de regen geeft een heel romantisch beeld!

 

Regen brengt geluk

De meeste Nederlanders willen graag voorkomen om te trouwen in de regen maar in veel culturen betekent dit geluk. In het Hindoeïsme wensen bruidsparen zo veel mogelijk regen. Want hoe meer regen, hoe gelukkiger het huwelijk. Ook in Italië zegt men tijdens regenachtige trouwfeesten ‘natte bruid, gelukkige bruid’.Met dit in je hoofd maakt is die regen helemaal niet zo erg meer!

 

Accepteer het en geniet

De belangrijkste tip: zorg ervoor dat het weer de sfeer niet bepaalt! Alleen jij, je partner en de gasten zorgen voor de sfeer, dus maak er het beste van. De natuur gaat haar eigen gang en dat kunnen we toch niet veranderen. Zie dan ook vooral de voordelen van regen! Denk aan de mooie regenfoto’s die je anders niet kan maken. En een trouwfeest onder een hete zomerzon is ook niet alles, hitte is veel lastiger te ontvluchten dan regen. Door je goed voor te bereiden hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken en zal je optimaal genieten van jouw bruiloft!