Huwelijksreis Tips

Praktische zaken voor je huwelijksreis

Na de bruiloft gaan de meeste stellen meteen op huwelijksreis. De huwelijksreis kan binnen Nederland plaatsvinden, maar de meesten gaan naar het buitenland. Het is een magische tijd waarin jullie optimaal van elkaar kunnen genieten. Nog even met zijn tweetjes, daarna moeten jullie weer terug naar het normale leven. Het is dan ook niet zo gek dat er wordt gefocust op het regelen van een luxe hotelkamer en romantische uitjes. Toch zijn er ook praktische zaken die moeten worden geregeld voordat jullie op reis gaan. Zonder deze zaken zou de vakantie weleens behoorlijk tegen kunnen vallen!

1. Paspoorten / ID-bewijzen

Het zal je verbazen hoe vaak blijkt dat een paspoort verlopen is. Controleer dit dus ruim vóór je bruiloft nog goed! Blijf je binnen Europa, dan is ook een ID-bewijs geschikt als identificatie. Check de datums en vraag op tijd een nieuwe pas aan als dat nodig is. Verder is het verstandig om de paspoorten of ID-bewijzen op een duidelijke plaats op te bergen of in bewaring te geven bij iemand. Je zult niet de eerste zijn die op het laatste moment een panische zoektocht onderneemt naar de verdwenen paspoorten…

2. Reisverzekering

Het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Gaan jullie vaker in het buitenland op vakantie, dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd wanneer je in het buitenland bent. Ook wanneer je voor een paar dagen of een weekendje in het buitenland zit. Zijn jullie geen grote reizigers en blijven jullie veel in Nederland? Dan kun je beter een kortlopende reisverzekering afsluiten. Voor een enkele reis is deze namelijk goedkoper. Je kunt je reisverzekering helemaal aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Tip: Centraal Beheer is de specialist op het gebied van reisverzekeringen. De Centraal Beheer reisverzekeringen sluiten vaak volledig aan op jouw wensen.

3. Inentingen

Voor veel landen buiten Europa heb je bepaalde inentingen nodig. Het is belangrijk hier op tijd aan te denken. In het buitenland, met name Afrikaanse en Aziatische landen, heersen allerlei ziektes die in Nederland niet (meer) voorkomen. Zonder inenting zijn West-Europeanen erg kwetsbaar voor deze ziekten. En ongeacht hoe leuk de huwelijksreis was: als je ziek terugkomt wordt je daar niet erg blij van!

4. Vignetten en regels

Ga je met de auto op vakantie, dan zul je moeten voldoen aan de regels die in het buitenland gelden. De meeste lijken op de Nederlandse regels, maar er zijn verschillen. Voor een huwelijksreis in de winter zul je bijvoorbeeld in het buitenland winterbanden moeten hebben. Daarnaast heb je vaak een vignet nodig, zoals bijvoorbeeld in Zwitserland. Als je dit soort dingen ruim van tevoren al regelt, hoef je er tijdens de hectische dagen rond de bruiloft niet meer over na te denken.

5. Reisadvies

Reisadviezen wisselen soms snel. Op dit moment is de situatie in Turkije bijvoorbeeld erg gespannen. Het reisadvies is aangepast en het is beter om deze bestemming te mijden. Het is goed om je reis te boeken met een annuleringsverzekering. Als dan het reisadvies op het laatste moment veranderd, kun je zonder problemen annuleren. Je wilt tijdens je huwelijksreis geen onnodige risico’s lopen.

Voordat je op huwelijksreis gaat, heb je best wat te regelen. Het is dus verstandig om ruim op tijd te beginnen met het regelen van deze zaken. Sommige dingen kun je al lang van tevoren doen, zoals het checken van de paspoorten. Andere dingen, zoals het afsluiten van een kortlopende reisverzekering en het regelen van inentingen, doe je wat korter van tevoren. Het reisadvies kun je pas enkele dagen van tevoren echt definitief zien. Door je goed voor te bereiden voorkom je problemen en kun je gemakkelijk en ontspannen op huwelijksreis!