De Grote Dag

Persoonlijke extra’s voor op je bruiloft

Op je bruiloft draait het om de liefde. Je kiest voor je partner en jullie zijn vanaf nu aan elkaar verbonden. Je leest misschien wel een trouwgelofte aan elkaar voor en beloofd elkaar eeuwige trouw. Aan je bruiloft kun je verschillende subtiele extra’s toevoegen. Kleine geheimpjes die niet iedereen kan zien, maar wel heel erg leuk zijn om te fotograferen. In dit artikelen geven we een aantal tips over de verschillende extra’s die je kunt toevoegen.

Een boodschap onder je trouwschoen

Je trouwschoenen draag je waarschijnlijk alleen op je trouwdag. De onderkant van je schoenen zie je normaalgesproken bijna niet, maar wel wanneer jouw partner je optilt en over de drempel heen tilt ’s avonds. Ook voor de foto’s is dit een leuk shot. Je kunt de onderkant van je schoenen beschrijven met een dikke stift. Schrijf bijvoorbeeld ‘I do’ op of laat je partner een kleine boodschap opschrijven. Hoe leuk is deze herinnering?

Een kousenband dragen op je trouwdag

Vroeger droeg men een kousenband om de kousen op te houden, tegenwoordig is dit niet meer nodig en dragen niet veel vrouwen een kousenband op hun trouwdag. Een kousenband is nog steeds een detail dat je kunt dragen waarvan alleen je partner weet dat jij het draagt. Een echte symboliek zit niet achter de kousenband, maar er wordt gezegd dat mensen de kousenband dragen om op de huwelijksnacht ‘afstand te doen van de maagdelijkheid’. He echte verhaal is dus niet helemaal duidelijk, maar een mooi detail is het wel. Het leukste is natuurlijk dat dit een klein geheimpje is tussen je partner en jij.

Initialen op kledingstukken

Wist je dat je initialen kunt laten borduren in kledingstukken? Denk bijvoorbeeld aan jullie voorletters aan de binnenkant van het jasje van de bruidegom, de voorletters aan de achterkant van de stropdas of op de pols bij een overhemd. Ook kan je kiezen voor gegraveerde initialen op kledingstuk. Denk bijvoorbeeld aan horloges, oorbellen, een ketting of manchetknopen. Dit hoeft niet alleen iets voor je partner en jezelf te zijn, ook leuk voor je vader, moeder, opa’s en oma’s of misschien kinderen.

Op deze manier voeg je geheime details toe aan je trouwdag. Geheimpjes die niet iedereen weet, maar toch iets extra’s toevoegen. Het leuke aan de persoonlijke items is dat ze enorm leuk zijn om te bewaren en om te fotograferen. Geef je geheime details door aan de fotograaf en zorg samen voor een mooi gefotografeerd aandenken!

Welke details zou jij willen toevoegen aan je trouwdag?