Kinderen Kleding & Styling Praktische zaken

De perfecte kleren voor je kinderen op een bruiloft

Als kinderen naar een bruiloft gaan, is het vaak lastig om mooie kleding voor ze te vinden. Niet alleen heb je te maken met modetrends en gewoontes, maar je hebt nog veel meer om aan te denken. Zo zijn er veel ouders die het jammer vinden als hun kind er te ‘goedkoop’ bij loopt, waardoor ze niet graag kleren kopen bij diverse grote winkels. Anderzijds is het ook zonde als je kind prachtige kleren aan heeft, die maar één keer gedragen kunnen worden. Dit maakt het kiezen van kleren erg lastig. Hoe vind je nu die perfecte kleren voor de bruiloft?

De rol van de kinderen

De kledingkeuze hangt natuurlijk af van de rol die de kinderen hebben tijdens de bruiloft. Ben jij met je kind alleen te gast tijdens de receptie, dan kies je heel andere kleding dan wanneer jullie daggast zijn. Daarnaast is het de vraag hoe oud je kind is en of hij/zij nog bijzondere taken heeft. Is jouw dochter bijvoorbeeld bruidsmeisje of draagt jouw zoontje de ringen aan, dan kies je natuurlijk voor extra mooie kleding. Maar is jouw kind geen speciale rol toebedeeld, dan ga je misschien voor wat minder chic. Dit hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van je kind, zijn of haar normale stijl en het budget dat je beschikbaar hebt. Check altijd even de outfit do’s en don’ts, ook voor je kinderen!

Leeftijd, stijl en budget

De leeftijd van de kinderen speelt ook een belangrijke rol. Bij kinderen onder de drie jaar wordt meestal niet gekozen voor hele dure kleding. Dat komt omdat de kans op knoeien, kwijlen en spugen groot is. Je zult dus minstens twee setjes mee moeten nemen naar de bruiloft en dat doe je niet met hele dure kleding. Is jouw kleintje nog maar pas geboren, dan zoek je naar newborn kleding met een feestelijke look. Oudere kinderen krijgen vaak wel speciale kleding voor de bruiloft. Heb je een smal budget, dan kies je voor kleren die de kinderen ook bij andere gelegenheden nog kunnen dragen. Met een ruimer budget kun je op zoek naar speciale kleding of kleding van een bijzonder merk. Vergeet niet om te letten op de stijl en uitstraling van je kind. Is jouw kind in het dagelijks leven stoer, dan is het zonde om hem/haar op die dag helemaal op te tutten als een paspop. Maar is jouw dochtertje altijd al graag een prinsesje, dan is dit dé gelegenheid om haar zo aan te kleden!

Leuke kleren zoeken

Nu je weet wat je ongeveer zoekt, kun je op pad gaan. Voor baby’s en kleine kinderen vind je vaak in de stad nog wel wat bij grotere winkels, maar bij wat oudere kinderen is dat vaak lastig. Kleding van sommige winkels hebben toch altijd een bepaalde ‘goedkope’ uitstraling en is meestal niet wat je zoekt. Op internet zoeken lijkt lastig, maar in de praktijk valt dat best mee. Het gaat er vooral om dat je weet hoe je moet zoeken naar bepaalde kleding stijlen. Met de juiste zoektermen vind je online vaak veel leukere kleren dan bij gewone winkels. Dat komt vooral omdat gewone winkels een beperkte ruimte hebben en daar weinig aandacht geven aan bijzondere kleding. Online heb je dat probleem niet en vind je vaak sneller kleding voor je kinderen voor een bruiloft.

Communiekleding op een bruiloft

Communiekleding is een hele goede zoekterm als je kleren online zoekt, omdat je dan meteen feestelijke kleding kunt vinden. Deze kleding is ontworpen voor kinderen die hun eerste communie doen (Rooms-Katholiek gebruik), waarbij ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Het is dus ook de ideale kleding voor een bruiloft: stijlvol, feestelijk en perfect als je kind in de schijnwerpers komt te staan! Zeker als je kind een bijzondere rol heeft tijdens de bruiloft is communiekleding de ideale kleding. Aangezien de leeftijd van kinderen om communie te doen nogal verschilt, vind je de kledingmaten vanaf de maat van een 1-jarige tot een 14-jarige. Er is dus altijd leuke kleding te vinden in de maat van je kind.

Het zoeken naar mooie communiekleding maakt het vinden van de juiste kleding een stuk eenvoudiger. Je komt dan namelijk kleding tegen voor een specifieke doelgroep. Dit is meestal veel gemakkelijker dan wanneer je zoekt naar bruiloftskleding, want dan krijg je vaak kleding die behoorlijk ‘over the top is’. Een voordeel van online bestellen is dat je dat gewoon van achter je computer kunt doen. Je hoeft dus ook niet met jengelende kinderen de stad in om op zoek te gaan naar mooie kleren voor de bruiloft. Zo vind je snel en makkelijk de perfecte kleren voor jouw kinderen op een bruiloft!

Afbeeldingen afkomstig van kixx-online.nl.