Trouwpak Kleding & Styling Styling Tips

Pak perfectie!

perfect pak

Niks is zo belangrijk als een pak wat comfortabel draagt en er stijlvol uitziet. Vaak dragen mannen een pak dat net te groot, te klein of te strak is. Met onderstaande tips moet jij er op elk moment dat het van belang is goed voor de dag komen.

De broek

De broek van je pak, ook wel pantalon genoemd, hoort netjes aan te sluiten. Bij de billen moet hij strak, maar comfortabel zijn en als je rechtop staat behoort de broek op de hak van je schoen te vallen.

Het jasje

Het jasje van je pak, ofwel het colbert, moet zoveel mogelijk aansluiten op je bovenarmen en de knopen van het colbert moeten dicht kunnen. Het moderne pak heeft een aansluitende pasvorm en is slank gesneden. De mouw van het colbert moet net voorbij je polsgewricht eindigen, zodat er ongeveer 1 cm van het manchet van het overhemd onderuit steekt.

Het aanschaffen van een goed pak is zeker niet goedkoop en je koopt het vaak voor een bijzondere gelegenheid. Daarom hebben wij nog enkele tips waar je op moet letten. Van een echt goed kostuum heb je namelijk veel en lang plezier, zo hoef je maar één keer diep in de buidel te tasten.

perfect pak

#1 Kleur bekennen

Kleuren als donkergrijs en navy zijn makkelijk te combineren en tijdloos. Kortom, met de juiste accessoires en overhemden kun je diverse combinaties maken. Niemand die door heeft dat je steeds hetzelfde kostuum draagt! Trendkleuren gaan snel vervelen en zijn vaak lang niet zo makkelijk om mee te combineren, voor een derde of vierde pak kun je hier altijd nog op terugkomen.

#2 De stof

Het geheim van een mooi en comfortabel pak is een comfortabele stof. Let daarom bij aanschaf van een pak op de structuur en flexibiliteit. De perfecte stof is wol, dit is een elastische vezel en draagt het meest comfortabel gedurende het gehele jaar. Wol is namelijk warmer, het ademt én de kleur blijft lang mooi.

#3 Custom made

Maar weinig mannen kunnen een pak kopen wat direct als gegoten zit. Maak je niet druk, de kleermaker is je beste vriend! Is het jasje perfect, maar zijn de pijpen van je broek te lang dan kan een kleine ingreep van de kleermaker het pak perfect maken voor jou.

Met deze tips en wat extra aandacht voor detail moet het kopen van een pak helemaal goedkomen. Succes!

Bron: Suitableshop