Kleding & Styling De Grote Dag

Outfit do’s en don’ts voor een bruiloft

Trouwen do's and don'ts

Mr. & Mrs. Op de deurmat valt een schattig envelopje, ja het is zover: jouw beste vriendin, zus of nichtje stapt in het huwelijksbootje! Natuurlijk ben je te gast uitgenodigd om deze speciale dag met hen te vieren. Na een aantal enthousiaste pirouettes schiet je al gauw in lichtelijke stress, wat moet ik aan en wat absoluut niet? Aan de outfit van een bruiloft gast zitten namelijk heel wat regeltjes verbonden. Geen zorgen, met deze do’s en don’ts scoor jij de perfecte bruiloft outfit!

Schiet niet in de stres, wij helpen je om de beste outfit te scoren.

Trouwen do's and don'ts

Kleurkeuze

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het dragen van wit is een absolute don’t. De kleur wit is deze dag gereserveerd voor de bruid, de spotlights moeten vandaag natuurlijk volledig op haar gericht zijn. Meestal kun je op de trouwkaart terug vinden of er een dresscode is opgegeven. Dit maakt de zoektocht naar de juiste kleur al een stuk eenvoudiger. Is er geen dresscode opgegeven door de bruid en bruidegom? Dan kies je voor een vrolijke en sprekende kleur, want de keuze van kleuren hebben een grote invloed op je uitstraling. Wanneer je de kleur geel in je outfit verwerkt, straal je automatisch iets vrolijks en speels uit. Ook andere opvallende kleuren, zoals paars of lila, worden ervaren als vernieuwend en inspirerend. Speel je liever op safe voor een neutrale uitstraling? Dan zijn de kleuren beige, grijs en zwart de beste opties. Je kunt er ook voor kiezen om een kleurrijke touch toe te voegen in je accessoires. Denk hierbij aan een kleurrijk schoudertasje, haarversiersel of telefoonhoesjes. Met een telefoonhoesje voorzie je ook meteen je smartphone van een bruiloftproof outfit tijdens het schieten van foto’s. Om het helemaal persoonlijk te maken kun je ook een eigen telefoonhoesje maken.

Stijlkeuze

Ook al schijnt een bruiloft de ideale omgeving te zijn voor een mannenjacht, je moet toch rekening houden met de stijl van het jurkje. Het dragen van je meest sexy party jurkje is dus eigenlijk geen optie. Te korte jurkjes met grote splitten of diepe decolletés zijn echte don’ts. Het gevaar is namelijk ook hier dat je de aandacht wegtrekt van de bruid. Natuurlijk hoef je ook niet in een gewaad te verschijnen, een jurkje net iets boven je knieën is het meest geschikt. Wedden dat alle single mannen zich minstens twee keer omdraaien voor zo’n mysterieuze en inspirerende vrouw?

Accessoire keuze

Iedere vrouw maakt zich hier schuldig aan: je handtas is een chaotische verzamelbuidel. Met de inhoud van deze hutkoffer kun je een maand overleven in de jungle. Je tas is natuurlijk één van de belangrijkste accessoires en daarom is ook deze keuze cruciaal. Een grote tas leidt de aandacht van je outfit af en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus blijf realistisch, deze dag kun je echt wel zonder al die overbodige spulletjes. Haal de noodzakelijke benodigdheden zoals je telefoon, pasjes, lipgloss en de MacBook waar jij de getuigenspeech en gênante foto’s op hebt staan. Berg je tablet op in een bijpassende classy iPad Pro 10.5 hoes op of geef ‘m een fashionboost met bijvoorbeeld een marmeren MacBook sticker De rest van de noodzakelijk items draag je mee in een clutch die ook past bij de rest van je outfit.

Ligt jouw outfit voor de eerstvolgende bruiloft al klaar?