Muziek Bruid Bruidegom Entertainment

Originele openingsdans op je bruiloft: 15x inspiratie

De meeste koppels gaan voor een bescheiden openingsdans. Een minuutje met zijn tweetjes rondschuifelen en dan zo snel mogelijk de andere gasten de dansvloer op roepen. Daarbij wordt vrijwel altijd gekozen voor een openingsdans en muziek die altijd al gebruikt worden op bruiloften en die iedereen allang kent. Wil jij eens wat origineels neerzetten op je bruiloft? Dan vind je hier 15x gave, originele inspiratie voor jullie openingsdans!

1. Missy Elliot – Lose Control

Deze openingsdans is alleen weggelegd voor mensen die lef hebben en houden van de Afro stijl. Het is een gewaagde dans – maar super origineel en gaaf om te zien. Je weet in elk geval zeker dat déze dans niet door iedereen gekozen wordt!

2. Bing Crossby – They can’t take that away from me

Ben jij gek op vintage en oude muziek? Dan haal je er eentje uit de oude doos. Het nummer ‘They can’t take that away from me’ uit 1948 is heel erg mooi, betekenisvol én origineel.

3. Hiphop wedding dance

Het is niet bekend welk nummer er precies wordt gespeeld. Maar dat dit een verrassing is voor de gasten, dat is zeker! De bruid en bruidegom stappen over van slowen naar een stoere hiphop. Wil je dit zelf doen, dan is het goed om de moves ook even te oefenen met je bruidsjurk aan!

4. Robbie Williams – She’s the one

Er zijn veel liedjes van Robbie Williams die perfect zijn voor de openingsdans. ‘She’s the one’ is een van de betere, maar ook ‘angels’ is geschikt. Kortom: hou je van de Amerikaanse country stijl, dan is Robbie Williams wat voor jullie.

5. Psy – Gangnam style

Wie dit nummer niet kent, loopt nogal achter. Het is razend populair, ook als streetdance nummer. Maar… als je het aandurft is het ook een super originele openingsdans tijdens je bruiloft. Zoals dit echtpaar laat zien:

6. Tsjaikovski – Sleeping Beauty Walz

Als compleet tegenovergestelde van de vorige dans gaan we nu voor een klassieker. Sleeping Beauty is een prachtige klassieke wals. Met de bijbehorende choreografie heb jij een bijzonder stijlvolle openingsdans op je bruiloft!

7. Elvis Presley – Love me Tender

Wat valt er nog over Elvis Presley te zeggen? Het is een van de bekendste zangers ter wereld en hij had prachtige nummers. Dit nummer is nog steeds prachtig om te gebruiken als openingsdans – al is het misschien niet het meest originele idee.

8. Stevie Wonder – My Cherie Amour

My chérie amour – de titel van dit nummer zegt eigenlijk wel genoeg. Het is een prachtig nummer voor op je bruiloft. En waarom niet tijdens je openingsdans? Het is origineel en tegelijkertijd is een dans op dit nummer eenvoudig en al snel elegant.

9. VGL – Super Mario Brothers Waltz

Wil jij zo’n openingsdans waarvan eigenlijk iedereen de muziek al kent, maar er niet op kan komen waarvan? Deze muziek is bekend bij iedereen die het klassieke spel Super Mario weleens heeft gespeeld. Iedereen zal zich nog tijden afvragen waar de muziek van jouw openingsdans ook alweer vandaan kwam…

10. Pulp Fiction

Ook hier zullen je gasten weer vol verbazing zitten te bedenken waar ze de muziek van kennen. Maar… niet alleen de muziek zal hen verbazen. Kijk maar eens naar dit filmpje met een bijzondere twist halverwege de openingsdans. De muziek is afkomstig uit de film Pulp Fiction.

11. Michael Jackson – Smooth Criminal

Of je dit nummer nu wel of niet kiest als openingsdans – bekijk het sowieso even. Dit is namelijk echt supergaaf dansen! Als is het wel gewaagd, want het is een lastige dans die je heel er goed zult moeten oefenen. Een verkeerd uitgevoerde dans ziet er namelijk meteen vreselijk uit!

12. Blof – Dansen aan Zee

Nog eens zo’n leuke tegenstelling. We stappen even over naar een Nederlandse klassieker. Blof is natuurlijk een band die niet genegeerd mag worden op een lijst met openingsdansen voor de bruiloft. En “Dansen aan zee” is dan een prachtig nummer. Tenzij je afkomstig bent uit Zeeland natuurlijk…

13. Boys II Men – I’ll make love to you

Dit liedje is leuk en romantisch. Maar check wel even of je familie en gasten ook een beetje ruimdenkend zijn, want niet iedereen kan dit nummer op prijs stellen gezien de inhoud. Hoewel het uiteindelijk allemaal best wel meevalt…

14. Carly Rae Jepsen – Call me Maybe

Heb je genoeg zelfspot en gevoel voor humor bij je, dan is dit nummer even het bekijken waard. Het is ‘Call me maybe’ (sowieso een leuk nummer), maar op een bijzondere manier uitgevoerd als openingsdans.

15. Walk the Moon – Shut up and dance

Niet een nummer waar je meteen aan denkt als openingsnummer en juist daarom ontzettend origineel. Shut up and dance is een lekker nummer waar je veel verschillende dansen op kunt doen. Wel even van tevoren instuderen dus!

Deze 15 voorbeelden zijn natuurlijk maar een greep uit de eindeloze mogelijkheden die je hebt bij de openingsdans van je bruiloft. Er zijn meer dan genoeg klassieke nummers te vinden, maar ook heel veel andere stijlen. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende stijlen van dansen te vinden. Zo krijg je de beste inspiratie voor jullie eigen openingsdans!