Kleding & Styling Bruidssieraden

Originele alternatieven voor de trouwring

Een trouwring lijkt onmisbaar bij het huwelijk. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij en je partner ervoor kiezen om geen ring te nemen. Hier kunnen veel redenen voor zijn; misschien ben je bang voor beschadigingen, houd je eenmaal niet van ringen of kun je het niet dragen tijdens je werk. Ook heeft niet iedereen het budget voor een trouwring. Maar het is ook super origineel om voor iets anders te kiezen om je huwelijk te symboliseren! Gelukkig zijn er veel alternatieven voor een ring.

 

Alternatieve sieraad

In plaats van een ring, kun je natuurlijk ook voor een andere sieraad gaan. Graveer in de armband een mooie tekst of de datum van het huwelijk. Je kunt er ook voor kiezen om de trouwring aan een ketting te maken. Of ga voor een ketting waaraan je bedeltjes vastmaakt met een speciale betekenis. Een manchetknoop is ook een prachtige accessoire om te laten graveren.

Horloge

Een horloge is ook een onwijs mooi en origineel alternatief voor de ring! Deze accessoire is meestal ook wat stoerder voor mannen. Horloges kun je uiteraard ook laten graveren. Maak het symbolisch nog mooier door de tijd te laten lopen vanaf jullie huwelijk, jullie zullen vanaf dat moment er altijd voor elkaar zijn. Enige nadeel: Een horloge gaat meestal niet heel lang mee, een kwalitatief goede horloge is daarom erg belangrijk.

Tattoo

Het huwelijk is er voor altijd, zo ook een tattoeage. Om die reden nemen steeds meer echtparen een matchende liefdestattoo. Het grote voordeel van een tattoo is dat je deze altijd bij je hebt en nooit bang hoeft te zijn voor bijvoorbeeld beschadigingen, wat bij sieraden wel het geval is. Lees hier voor inspiratie voor een liefdestattoo!

Boom

Plant een boom in de tuin op de dag van jullie huwelijk. Vanaf dat moment zal die gaan groeien, dat symboliseert jullie liefde voor elkaar. Bomen gaan heel lang mee, waarschijnlijk wordt die ouder dan jullie zelf. Ook als jullie er dan niet meer zijn, blijft het symbool voor jullie liefde doorgroeien. Een bonsaiboom is een goed alternatief als je geen plek hebt voor een grote boom.

Kunst

Er zijn nog tal van tastbare symbolen te bedenken als alternatief voor een trouwring. Het hoeft dan ook niet altijd een accessoire te zijn die je met je meedraagt; je kunt ook kiezen voor een kunstwerk in huis! Laat een echte kunstenaar een mooi schilderij van jullie maken, of ga voor bijvoorbeeld een mooi beeldje. Het belangrijkste is dat jullie er beiden gelukkig mee zijn, dan is alles mogelijk.