Huwelijksreis

Op huwelijksreis in Nederland

Je huwelijksreis hoeft niet persé een reis te zijn naar een luxe en ver oord. Je kunt natuurlijk ook gewoon in Nederland blijven en daar genieten van quality time met je kersverse partner. Nederland heeft talloze romantische plekjes waar jullie je even helemaal weg kunnen trekken voor een fijn moment samen. Maar waar jullie ook naar toe gaan: jullie huwelijksreis in Nederland wordt hoe dan ook een daverend succes! Benieuwd naar wat Nederland allemaal in petto voor jullie heeft?

1. Zoek de kust op

Wie wordt er niet gelukkig van het strand? Een huwelijksreis is helemaal compleet wanneer je ’s morgens wakker wordt, je gordijnen opent en de zee ziet. Of het nu regent, zonnig is of ijskoud is: het strand kan altijd. Gelukkig telt de Nederlandse kust diverse plekjes waar je terecht kont voor zand en zee. Bezoek Scheveningen, Zandvoort, Bloemendaal, Castricum, Hoek van Holland… Maar net een plekje waar jij mooie herinneringen aan hebt of gaat maken! Kies voor een hotel aan de kust, een strandhuisje op het strand of een plekje in de duinen…

2. De Waddeneilanden ontdekken

Een tripje naar het strand naar een volgend level tillen? Dan zijn de Waddeneilanden echt iets voor jullie. Texel is het meest toeristische eiland van de vijf wadden in Nederland. Hoe verder je de eilanden opgaat, hoe meer rust je vindt. Boek een hotel of bed & breakfast in een boerenstal of met uitzicht op zee, maar lange wandelingen en kom tot rust in een strandtent. Ik zeg… Gaan!

3. Zoek de romantiek in het zuiden

Maastricht is een prachtig plekje in Nederland dat perfect is voor jullie romantische vakantie. Naast het bezoeken van de stad, kun je ook nog eens een dagje de bossen in, naar de grotten, en kom je helemaal bij de Thermen. Ideaal om volledig te kunnen ontspannen!

4. Varen in Giethoorn

Ga het avontuur aan in Giethoorn! Giethoorn is het ‘Venetië van het noorden’ en daarmee is het een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Na alle spanningen rondom het huwelijk hebben jullie dat wel verdient! In Giethoorn kun je op je gemak wandelen, fietsen of met een bootje varen. Je waant je echt even in het boerenlandschap. Nederlandser ga je niet vinden!

5. City chique

Je kunt natuurlijk ook een mooie stad uitkiezen in Nederland en hier een luxe hotelkamer boeken. Je bent tenslotte maar één keer getrouwd! Mooie steden in Nederland om te bezoeken voor een weekendje zijn Haarlem, Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Breda, Enschede of Arnhem. Voor ieder wat wils! Bezoek mooie musea, ga heerlijk uiteten en wandel door de kleine straatjes die de steden te bieden hebben.

6. Friese meren ontdekken

Zijn jullie gek op water? Dat is mooi! We wonen in Nederland en hier vind je meer water dan waar dan ook. In Friesland kan je een bootje huren waar je de Friese meren naar hartelust mee kunt verkennen. Een vereiste hiervoor is wel dat je in de zomer op huwelijksreis gaat. Romantisch samen dobberen over het water, zwemmen in het water en door kleine Friese dorpjes slenteren.. Klinkt als een plan!

7. Go glamping!

Wist je dat je volledig ingerichte tenten kunt huren? Ideaal om je samen even in terug te kunnen trekken. Geen gedoe met tentstokken en kleine gaststelletjes, maar toch slapen in de buitenlucht. Zijn jullie avontuurlijker ingesteld? Pak de auto in met alles omtrent kamperen en ga ervoor! Samen romantisch op pad en iedere avond maar zien waar je uitkomt… Succes verzekerd!

Ben jij meer een type dat op huwelijksreis wilt naar het buitenland? We schreven eerder over de beste huwelijksreizen in Europa en over de leukste huwelijksreizen met kinderen.