Ceremonie Geen categorie Muziek Trouwambtenaar

Muziek tijdens de trouwceremonie: ja of nee?

De trouwceremonie is hét moment tijdens je bruiloft. Hier draait de hele dag om en zonder ceremonie kun je niet trouwen. Daarom is het belangrijk dat je de trouwceremonie goed plant en dat je hiervan geniet. Toch zijn de meningen over de inrichting van de trouwceremonie sterk verdeeld. Sommigen vinden dat je er echt iets speciaals van moet maken, anderen vinden het juist een wat ‘saai’ officieel gedeelte en willen snel door naar het feest. De een vindt dat er een prachtige, romantische muziek in de ceremonie thuishoort, een ander vindt het ongehoord om muziek af te spelen tijdens dit plechtige gebeuren. Wat is de juiste keus? Wil je muziek tijdens de trouwceremonie, of toch liever niet?

gitaar muziek tijdens de trouwceremonie

JA: wij willen muziek!

Je kunt natuurlijk muziek integreren in de huwelijksceremonie. In overleg met de locatiebeheerder en de ambtenaar is vrijwel alles mogelijk. Veel echtparen laten muziek spelen terwijl ze binnen komen, maar je kunt ook tijdens de ceremonie muziek laten spelen. Ook het zetten van de handtekeningen is een gelief moment van muziek en uiteraard bij het verlaten van de zaal. Er zijn dus verschillende momenten waarop je muziek kunt laten spelen. Het is zelfs mogelijk om muziek als achtergrond aan te laten staan gedurende de hele ceremonie!

NEE: wij willen geen muziek!

Muziek is uiteraard geen verplichting. Er zijn ook genoeg echtparen die zonder muziek de huwelijksceremonie willen laten doorgaan. Het wordt een moment van rust op een hectische dag. Tenslotte heb je vrijwel altijd gepraat, drukte en muziek om je heen. Het kan heel mooi zijn om juist het officiële gedeelte in alle rust zonder muziek te houden. Ook hangt het af van de locatie: trouw je midden op het strand of in de bossen, dan is het niet altijd mogelijk of wenselijk om muziek aan te hebben.

Muziek tijdens de trouwceremonie van de bruiloft

Wij willen een klein muziek-momentje

Weet je nog niet precies wat je wilt of wil je gewoon maar weinig muziek, dan kun je ook kiezen voor een persoonlijk muziek-momentje. Ook dit kan op elk moment tijdens de ceremonie worden ingevoegd, mits het overleg wordt. Sommigen willen bijvoorbeeld alleen wat muziek tijdens de kus of spelen graag iets dramatisch na het ja-woord.

Welke muziek moeten we kiezen?

Welke muziek past nou eigenlijk goed bij de trouwceremonie? Je bent hier meestal volledig vrij in. Hebben jullie samen een favoriet nummer? Of houden jullie van een mooi stukje klassiek? Dan is dit altijd een goede keus. Wil je er echt iets persoonlijks van maken? Vraag dan iemand om voor jullie te zingen tijdens of na de ceremonie. En heb je een flink budget te besteden, dan kun je uiteraard ook gaan voor life muziek, een gospelkoor of een bandje…

Jullie zijn er samen vrij in te kiezen welke muziek tijdens de trouwceremonie passend is. Wil je muziek, dan moet je er goed over nadenken welke muziek voor jullie van betekenis is. Kies geen willekeurige nummers die jullie ‘wel mooi’ vinden, maar kies echt iets waar je wat mee hebt. Zo maak je er een fantastische dag van die helemaal naar jullie wensen wordt gevierd!