De Grote Dag Het trouwfeest Muziek

Muziek kiezen voor jullie bruiloft

Muziek is een belangrijk onderdeel van jullie trouwdag. Een mooi nummer voor tijdens de ceremonie, het belangrijke nummer dat jullie eerste dans opent, een romantisch nummer voor tijdens jouw entree. Misschien heb je er nog niet zo bij stil gestaan, maar deze muziek moet je wel zelf kiezen! Wij delen graag onze tips omtrent het kiezen van muziek en de logistieke kant ervan voor jullie bruiloft.

Muziek kiezen voor jullie bruiloft

Schrijf alles op!

Wellicht heb je een draaiboek gemaakt voor jullie huwelijk. Het is handig om de muziek daarin op te nemen. Doe dit tijdsgebonden en verbonden aan een actie. Dus bijvoorbeeld: 10:30, start nummer 01 van de USB-stick (en titel/artiest liedje) wanneer bruid de zaal inkomt lopen naar de bruidegom toe. Door de tijd, maar ook de actie te benoemen, weet de persoon die voor de muziek zorgt precies waar hij of zij an toe is.

Stel iemand verantwoordelijk voor de muziek

Wellicht vindt jouw bruiloft plaats op diverse locaties. Er zullen diverse geluidsinstallaties aanwezig zijn en het is daarom even puzzelen. Je kunt ervoor kiezen om per locatie iemand aan te stellen, maar wanneer je USB en/of CD met jullie muziek aan één persoon toevertrouwt die verstand van zaken heeft… Weet je zeker dat het goedkomt. Vraag iemand waarvan je weet dat hij of zij of handig is met geluidsapparatuur. Neem nog wel een keer mondeling met hem of haar door wat je precies van hem of haar verwacht, dan kan de persoon van de muziek altijd aantekeningen maken die handig zijn voor hem of haar.

Test alles uit!

Als het goed is ga je de dag of week voor jullie bruiloft nog even langs de locaties waar jullie trouwen. Zorg ervoor dat je de muziek die je wilt gebruiken voor jullie trouwdag meeneemt op USB of CD. Het liefst allebei! Op deze manier weet je zeker dat één manier altijd zal werken. Neem als het even kan ook de persoon mee die je verantwoordelijk stelt voor de muziek. Zo kunnen jullie samen even kijken hoe alles werkt, maar ook of alles werkt.

Overleg met de DJ

Hoe wil de DJ jullie voorkeuren ontvangen? Overleg met hem of haar of je de muziek aanlevert op cd, USB, digitaal of dat je gewoon je favoriete nummers doorstuurt per e-mail. Neem de tijd om met een DJ te gaan zitten en een geluidsprogramma vast te stellen voor de dag. Willen jullie een ‘fout uurtje’ tijdens de bruiloft? Mogen gasten verzoekjes doen of kiezen jullie alle muziek?

Zo zie je dat het kiezen van muziek voor jullie bruiloft een heleboel met zich meebrengt. Je moet er voor zorgen dat alle muziek op het juiste moment bij de juiste personen is en dat iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Waarschijnlijk komt alles goed wanneer jullie het goed hebben gepland en anders is muziek vast niet het ergste wat er mis kan gaan… Wellicht twijfel je nog of je uberhaupt muziek wilt draaien tijdens de trouwceremonie,
op MijnTrouwPagina vind je alle voor-en nadelen van muziek tijdens de ceremonie.