Fotografie Bruid Bruidegom Praktische zaken

Mooie binnenlocaties voor trouwfoto’s

Vaak worden trouwfoto’s buiten gemaakt. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk, aangezien het weer in Nederland nogal wisselvallig kan zijn. Buiten is het niet zo moeilijk om een mooie locatie te vinden. Je bent al snel klaar als je wat mooie weilanden vindt, een meer in de buurt of een bijzonder park. Maar binnen… Tsja, dan is het lastig om echt wat moois te vinden. Vooral in kleine ruimtes krijg je vaak vertekende foto’s. Ook als het licht in de ruimte niet helemaal goed is wordt het lastig voor de fotograaf. Dit zijn wél mooie en geschikte binnenlocaties voor trouwfoto’s!

1. Kastelen

Een kasteel heeft meestal een heel mooie binnenkant. Natuurlijk is een kasteel geschikt voor buitenfoto’s (hoe gaaf is dat, met een kasteel op de achtergrond!), maar ook binnen zijn vaak mooie ruimtes. Antieke kastelen hebben een mooie ridderzaal, er zijn veel trappen en gangen en meestal zijn er veel mooie plekjes te vinden voor gave trouwfoto’s. Moderne kastelen zijn vrijwel altijd luxueus en stijlvol ingericht en zo kom je ook tot prachtige foto’s.

Binnenlocatie in kasteel

www.simpletapestry.com

2. Madame Tussauds

Madame Tussauds is een groot museum met wassen beelden. Dat maakt dit een perfecte binnenlocatie voor een fotoshoot tijdens de bruiloft! Je kunt als bruidspaar gezellig met allerlei beroemdheden op de foto. Gegarandeerd krijg je aparte en bijzondere foto’s tijdens deze shoot! Het is wel belangrijk dat je even van tevoren belt om te informeren of dit mogelijk is. Als het erg druk is in het museum krijg je veel moeilijker mooie foto’s, omdat er steeds mensen tussendoor lopen.

Binnenlocatie in Madame Tussauds

www.gettyimages.co.uk

3. Tropische tuinen

Er zijn best wat tropische tuinen in Nederland te vinden. Denk hierbij aan vlindertuinen, vogeltuinen, orchideeën tuinen… Tropische tuinen zijn per definitie indoor, want anders is het voor de planten te koud. En dat betekent: de perfecte omgeving als trouwfoto locatie binnen. Ook als het slecht weer is krijg je prachtige natuurfoto’s in de tropische tuinen!

Binnelocatie in vlindertuin

www.footstonephoto.com

4. Kunstige binnenlocaties

Er zijn diverse binnenlocaties voor een fotoshoot voor een kunstzinnig bruidspaar. Hou je van kunst? Dan is er vast een in de buurt te vinden! Denk hierbij aan een kunstmuseum of kunsttentoonstelling. Er zijn in verschillende steden grote kunsthallen, sommige zelfs met lichtshows! Vraag het gewoon na of zoek op internet naar de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Binnenlocatie in museum kunst

www.ashleywestphotography.com

5. Persoonlijke herinneringen

Soms is de binnenlocatie op zich niet zo bijzonder, maar is hij dat wel voor jullie. Bijvoorbeeld het restaurant waar jullie eerste date was, jullie favoriete uitgaansgelegenheid of de bioscoop waar jullie elkaar voor het eerst zoenden. Een binnenlocatie kan heel bijzonder worden omdat jullie daar je eigen persoonlijke herinneringen aan hebben. De trouwfoto’s van zo’n binnenlocatie zijn later ook het mooist om terug te zien.

Binnenlocatie in restaurant

www.federicossupperclub.com

6. Een industrieel sfeertje

Ben je dol op de industriële, oude look, dan ga je op zoek naar deze stijl voor je fotoshoot. Je vindt dit bijvoorbeeld in de ENKA fabriek, maar er zijn meer vervallen fabrieken die hiervoor gebruikt kunnen worden. Deze locaties hebben meestal veel licht, een bijzondere sfeer en een unieke uitstraling voor het maken van trouwfoto’s. Er is vast ook wel zo’n bijzondere locatie bij jou in de buurt te vinden.

Binnenlocatie in industriele hal

www.polkadotbride.com

7. Bruidssuite

Vaak is de bruidssuite al helemaal romantisch ingericht. Hebben jullie een bijzondere bruidssuite geboekt? Dan doe je daar ook de fotoshoot. Zo heb je -gratis- de perfecte binnenlocatie voor trouwfoto’s. Een goede fotograaf weet hier de prachtigste foto’s te maken, terwijl je er weinig bijzonders voor hoeft te doen. Denk ook aan bijzonderheden zoals bloemen op de kamer of rozenblaadjes op het bed, die leuke effecten op foto’s kunnen geven.

Binnenlocatie bruidssuite

www.riversideparkhotel.com

8. Op het station

Het klinkt misschien gek, maar veel stations zijn een perfecte plek voor een fotoshoot. Het is natuurlijk overdekt en vaak zijn de oude gebouwen bewaard gebleven. In veel steden is de stationshal bijzonder mooi en sfeervol. En een trein waarin jullie samen lijken te vertrekken is een prachtig symbool voor jullie levenstrein, waarin jullie samen verder gaan…

Binnelocatie station

www.whimsicalwonderlandweddings.com

9. Een parkeergarage

Een parkeergarage is niet zo sfeervol, toch? Nou… Met de juiste belichting en een gelukkig stralend bruidspaar tover je een parkeergarage om tot een bijzondere trouwfoto locatie. Binnen uiteraard, waar jullie lekker droog blijven als het buiten regent. Heb je er weinig vertrouwen in? Er staan op internet wel reportages die zijn gemaakt in parkeergarages. Een ding kunnen we verklappen: de foto’s zijn mooier dan je zou verwachten!

Binnenlocatie parkeergarage

www.nytimes.com

10. Woonwinkels

Woonwinkels hebben vaak prachtige showrooms waar je heel mooie foto’s kunt maken. De Ikea is hier een voorbeeld van, met verschillende ‘woonkamers’ die leuk als locatie kunnen dienen. Ook andere woonwinkels hebben vaak dergelijke woongedeeltes in de showroom. Met een beetje ‘out of the box’ denken kom je een heel eind als het gaat om een leuke en variërende binnenlocatie voor jullie fotoshoot.

Binnenlocatie in ikea

www.onethreeonefour.com

Eigenlijk kun je vrijwel elke binnenruimte omtoveren tot binnenlocatie voor trouwfoto’s. De enige voorwaarden: jullie moeten de ruimte mooi vinden, het moet er schoon zijn en er moet goede lichtval zijn. Verder is het handig als jullie een creatieve fotograaf hebben die wel van een uitdaging houdt. Zo krijgen jullie hele bijzondere, stijlvolle en onverwachte trouwfoto’s van jullie binnenlocatie. Met deze locaties is regen absoluut niet erg!