Diner Catering Praktische zaken

Menukaart bruiloft: 15 inspirerende voorbeelden

Tijdens de voorbereidingen van een bruiloft zijn er veel dingen om over na te denken zoals locatie, kleding, gasten, uitnodigingen en… de menukaart voor het eten tijdens de bruiloft. Zelfs wanneer je kiest voor een buffet is het handig als de gasten weten wat er allemaal te eten is. En wanneer ze hun bestelling moeten doorgeven, is een menukaart helemaal onontbeerlijk. Natuurlijk wil je wel graag een mooie en originele menukaart op jouw bruiloft. Wij vonden 15 inspirerende voorbeelden van de mooiste menukaarten voor een bruiloft.

1. Een eenvoudig kartonnen menukaartje

Zeker wanneer je gebruik maakt van een pons om er mooie randen aan te knippen en wanneer je kiest voor een chique lettertype kun je iets heel moois maken van een simpele kartonnen menukaart voor je bruiloft.

simpel-kartonnen-menukaart

www.stylemepretty.com

2. Doorzichtige menukaart van acryl

Deze menukaart van acryl is ook erg mooi en chique. Er is gebruik gemaakt van een doorzichtig materiaal waar de tekst op is afgedrukt.

doorzichtige-acryl-menukaart-voor-een-bruiloft

www.etsy.com

3. Een gevouwen servet

De combinatie van menukaart en servet is vaak ook erg mooi en verrassend simpel. Het gaat er vooral om hoe je ze bevestigd: stop je de menukaart in het gevouwen servet? Of maak je liever gebruik van een lintje of touwtje?

gevouwen-servet-met-kaar-erop-of-erin-gevouwen

www.rusticweddingchic.com

4. Groot bord bij de ingang

In plaats van een menukaart op je bruiloft, kun je ook gebruik maken van een groot menu-bord. Dit bord staat centraal in de zaal of bij de ingang en vermeldt wat de gasten voor heerlijke hapjes kunnen verwachten.

groot-houten-bord-om-bij-de-ingang-te-zetten-als-menukaart

www.stylemepretty.com

5. Boomschors met menukaart

Heb je een oude boom in de tuin, dan is de schors hiervan leuk bruikbaar als standaard voor je menukaart. Heb je geen boom in de tuin, dan kun je deze gelukkig ook kant-en-klaar kopen.

houten-menukaartje-met-een-kartonnen-kaartje-ervoor-gebonden

www.cedarwoodweddings.com

6. Houten rekje met menu

Hou je van hout, dan is dit een ander mooi idee: een simpel houten rekje met op iedere dwarslat een regel van het menu geschreven. Leuk, origineel en gemakkelijk te maken.

houten-rek-met-daarop-de-tekst-van-de-menukaart

www.westsheridan.tumblr.com

7. Houten kaartstandaard

Wil je wel hout, maar ook weer niet teveel? Dan kun je natuurlijk ook een mooi houten standaardje maken van een stuk boomtak. Een prachtige decoratieve standaard voor de menukaart op je bruiloft.

houten-standaard-om-een-menukaart-in-te-zetten

www.etsy.com

8. Overeindstaande menukaart

Deze menukaart is gemakkelijk te maken: je drukt hem af op stevig karton en vouwt hem vervolgens in drieën. Het is een gemakkelijke menukaart die er bovendien uitziet alsof je in een chique restaurant uit eten bent.

menukaart-van-een-a4-in-drieen-gevouwen-zodat-hij-rechtop-kan-staan

www.etsy.com

9. Menukaart op fles

In plaats van een menukaart van papier of karton is een menukaart als label op een fles ook een leuk idee. In de fles kun je wat mooie bloemen doen, zodat het geheel een prachtige decoratie vormt op tafel.

menukaart-voor-bruiloft-op-een-fles

www.hochzeitswahn.de

10. Menukaart met plaatjes

Wil je een menukaart wat opfrissen met kleuren en plaatjes? Dan is dit menukaartje misschien iets voor jullie bruiloft! Het kaartje ziet er artistiek uit dankzij de kleurige plaatjes.

menukaartje-met-plaatjes-van-het-eten-afgedrukt

www.etsy.com

11. Houten standaardje gezaagd

We hebben al een houten standaard voor de menukaart gezien. Deze is echter meer geschikt voor mensen die een moderne bruiloft vieren, door de minimalistisch en toch elegante look.

overeindstaand-kaartje-met-een-houten-pootje

www.refinery29.com

12. Lekker broodje

Een origineel idee voor de menukaart op je bruiloft: gebruik hem als verpakking voor de appetizer! Serveer een lekker broodje met als verpakking een mooie menukaart.

papieren-zakje-met-het-menu-erop-afgedrukt-met-een-broodje-erin

www.stylemepretty.com

13. Geometrische menukaart

We hebben nu wel veel originele menukaarten gezien, maar ze hebben allemaal een rechthoekige basisvorm. Dat hoeft echter niet: dit kaartje is bijvoorbeeld een prachtig geometrisch kunststukje.

prachtige-geometrische-menukaart-voor-de-bruiloft

www.secretdiary.co.za

14. Ronde leren menukaart

Een menukaart van karton of papier is natuurlijk vrij standaard. Wat dacht je van een originele vorm én materiaal? Een ronde menukaart gemaakt van leer is wel heel bijzonder.

rond-leren-menukaartje-op-de-bruiloft

www.modwedding.com

15. Stoffen menukaart voor de bruiloft

Een menukaart kan van allerlei materialen zijn: hout, karton, papier, leer en ook stof. Een stoffen menukaart wordt meestal wel verstevigd door er karton of hout achter te plakken. De voorzijde wordt natuurlijk mooi bedrukt.

stoffen-menukaart-op-standaardje

www.etsy.com

Met deze 15 prachtige, inspirerende voorbeelden weten we zeker dat er ook bij jouw bruiloft een prachtige menukaart op de tafels zal schitteren. Een ware eyecatcher, waar je trots op kunt zijn. De voorbereiding van een bruiloft kan gaan om grote dingen, maar het plannen van deze kleine details is minstens even belangrijk.