Aanzoeken Verloving

Manieren om je verloving aan te kondigen

Het is zo ver, jullie zijn verloofd! Nu komt het moment dat jullie de verloving bekend gaan maken. Je kunt het natuurlijk face-to-face doen, wat de meest gebruikelijke manier is. Maar het is ook leuk om de verloving op een originele manier met je omgeving te delen. Wij hebben een aantal leuke ideeën voor jou op een rij gezet.

Social media

In dit tijdperk wordt social media bij alle belangrijke levensgebeurtenissen betrokken, en zo ook bij verlovingen. Verander je Facebookstatus van in een relatie naar verloofd. Plaats een foto op Instagram, van je verlovingsring of een romantische foto van jou en je partner met de bekendmaking. Let er wel op dat directe familie en vrienden al wel op de hoogte zijn van de aankomende bruiloft, het is voor bijvoorbeeld je ouders niet fijn om op deze manier erachter te komen.

Geef een feestje

Organiseer een verrassingsfeest voor je vrienden en familie, je hoeft dan niet bij iedereen apart langs. Stuur een uitnodiging rond met een datum, tijd en locatie en geef aan dat jullie iets spannends te melden hebben. Houd nog even geheim waarvoor het feest is, maar maak het ook niet te groot en uitbundig. Je echte bruiloft moet namelijk nog komen! Het is wel netjes om mensen op dit verrassingsfeest uit te nodigen die je ook uitnodigt op je trouwfeest.

Advertentie in de krant

Vroeger was dit het meest populaire manier om een bruiloft of de geboorte van een baby aan te kondigen, tegenwoordig wordt dit bijna niet meer gedaan. Inmiddels heeft het internet deze taak grotendeels overgenomen, maar een advertentie in de krant is daarom juist een mooie, traditionele manier om de aankondiging te plaatsen. Bewaar de krant waar jullie advertentie in staat, het is heel leuk om dit later nog eens terug te zien.

Koekjes bakken

Ook jou collega’s moeten op de hoogte worden gebracht van jouw aanstaande bruiloft. Bak koekjes, bijvoorbeeld in een vorm van een ring en deel die uit op het werk. Zet er vervolgens de naam van jou en je partner er in en de boodschap zal gelijk duidelijk zijn. Een andere manier om het bekend te maken bij je collega’s, is om een taart te bakken of te kopen. Roep iedereen bij elkaar en vertel het heugelijke nieuws. Jouw collega’s kunnen ook meteen genieten van een lekkere traktatie, wie wordt daar nou niet blij van?!

Filmpje

Een filmpje maken is een leuke en creatieve manier om je bruiloft aan te kondigen. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen! Zet een rollenspel op en werk toe naar het grote nieuws of ga samen met je partner enthousiast voor de camera zitten om de verloving bekend te maken. Op YouTube is veel inspiratie te vinden. Plaats vervolgens het filmpje (afgeschermd of eventueel openbaar) of stuur het rond via de mail of SnapChat.

Bellen

Misschien klinkt het niet gelijk heel spannend, maar gewoon de telefoon pakken is nog steeds heel gebruikelijk. Doe dit dan wel bij wat verdere vrienden en familieleden, het is wat te onpersoonlijk voor de mensen wie echt dichtbij jou staan. Maar het is wel erg efficiënt, je bent relatief weinig tijd en geld kwijt om het op deze manier aan te kondigen.

Op een feestdag

Pakjesavond en kerstdagen zijn vaak het moment dat de hele familie bij elkaar zit, dit is ook gelijk een goed moment om te vertellen dat jullie gaan trouwen. Op deze manier hoef je niet apart met iedereen af te spreken. Er is altijd veel gezelligheid tijdens de feestdagen, en met deze bekendmaking zal de sfeer nóg beter worden. Geef iedereen als kerstcadeautje een bruidstaartje of bruidssnoepjes. Of maak bijvoorbeeld het woord trouwen als je met de hele familie Scrabble speelt.

 

Hier vindt je alvast handige informatie over het financieren van je bruiloft!