Huwelijksreis

Een luxe huwelijks rondreis door Chili

Een luxe huwelijks rondreis door Chili

Chili is zonder twijfel een van de meest diverse landen ter wereld. Het land strekt zich maar liefst 4500 kilometer uit langs de Zuid-Amerikaanse kust, waardoor het in meerdere klimaatzones ligt. Zo kun je in Chili op de ene plek duiken, terwijl je elders van witbesneeuwde bergen af kunt skiën en niet veel later in een ruige woestijn rondrijdt. Chili telt tal van nationale parken met ongerepte natuur. Rondreizen door Chili voelt daarom soms wel als het reizen door verschillende continenten. Een ideale bestemming voor een avontuurlijke en romantische huwelijksreis!

De Chileense accommodaties

Wil je een luxe huwelijks rondreis door Chili maken, dan is het van belang dat je wat van de diverse accommodatietypen weet. Hostels en basic hotels zijn in vrijwel elke stad te vinden. Deze zijn schoon en hebben een privébadkamer, maar het ontbijt is vaak niet inbegrepen. Wil je een wat luxere accommodatie, dan ben je veelal op de bekende hotelketens aangewezen. Deze vind je vooral in Santiago. Wil je de luxe eens opzij zetten voor een authentieke ervaring? Kies dan voor een homestay, wat inhoudt dat je een kamer bij een familie huurt.

Kennismaken met verschillende tradities en levensstijlen

Hoe je jouw rondreis door Chili ook precies invult, wat zeker is, is dat je tijdens je reis kennismaakt met de diverse volkeren en tradities die het land bewonen. Zo tref je op boerderijen op het platteland bijvoorbeeld de Chileense cowboys, die maar wat trots zijn op hun afkomst. In de Atacamawoestijn worden mythes en tradities levend gehouden door de nakomelingen van de oude nomaden. Door het hele land worden regelmatig festivals gehouden ter ere van Chileense heiligen, maar zijn er ook veel feesten in het kader van wijn. Alles tezamen een bijzonder geheel.

Jullie route door het veelzijdige Chili

Chili is een immens land, maar welke precieze route voor je rondreis in Chili je kiest, wordt grotendeels bepaald door de smalle, langgerekte vorm van het land. Vanaf Amsterdam vlieg je naar de Chileense hoofdstad Santiago, aan de voet van het Andesgebergte. Vanuit de hoofdstad begin je je rondreis in het noordelijke gedeelte van het land. Je kunt hier onder andere het Lauca National Park bezoeken, maar ook Codpa. Middels de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld, bereik je Iquique, waar je heerlijk kunt zonnebaden aan de Grote Oceaan.

Van de droogste woestijn ter wereld naar de grens met Antarctica

Zoals gezegd is Chili een land van uitersten. Nadat de eerste helft van je reis erop zit, overbrug je met een binnenlandse vlucht de afstand tot de bezienswaardigheden van de zuidelijke helft van het land. Het allerzuidelijkste puntje van Chili is Punta Arenas, waar je je op de grens van Patagonië met Antarctica bevindt. Zo sta je na je bezoek aan de droogste woestijn op aarde oog in oog met gletsjers en kristalheldere meren.

Romantiek en mysterie op Paaseiland

Paaseiland, het Polynesische eiland in de Grote Oceaan, gaat gehuld in een nevel van mysterie. Het eiland, waar je de imposante Moai beelden treft, staat op het lijstje van de meeste reizigers die graag ‘off the beaten track’ gaan. Niemand weet hoe de beelden op dit meest afgelegen eiland ter wereld terecht zijn gekomen. De inheemse bevolking noemt het eiland Rapa Nui. Op Paaseiland kun je heerlijk aan het strand vertoeven, duiken en de drie vulkanen bekijken. Ongetwijfeld het spannendste en meest romantische wat je ooit met je partner hebt ondernomen!

Maximale romantiek tussen de wijngaarden

Romantischer dan Casablanca in de regio Valparaíso kan het eigenlijk niet op het vasteland van Chili. De vallei staat bekend om zijn wijnproductie en heeft, tussen de bergen en de Grote Oceaan in, een haast ondenkbare ligging. In de Casablanca Vallei schuif je aan bij één van de vele restaurants en laat je maaltijd vergezeld gaan van een wijn uit de regio. In het Casablanca Spa & Wine hotel kom je in de sauna en de spa vervolgens maximaal tot ontspanning. Een echte aanrader om in jullie huwelijksreis op te nemen!