Trouwschoenen Bruid Bruidegom

Leuke schoenideeën voor een bruiloft

Sta je in de bruidsjurkenwinkel, dan vind je daar meestal niet meer dan 3 of 4 paren bruidsschoenen. Dit zijn vrijwel altijd kleine witte schoenen die goed passen bij je trouwjurk. Maar… ze zijn ontzettend duur, meestal niet erg comfortabel en ook niet echt ‘wow’. Hetzelfde geldt ook bij de heren: speciale trouwschoenen zijn lastig te vinden, vreselijk duur en ze zitten niet lekker. Veel echtparen-to-be gaan dus apart shoppen voor hun schoenen – en vinden daarbij prachtige schoenen die ook ná de bruiloft nog een poos gedragen worden. Deze leuke schoenideeën voor dames en heren mag je niet missen!

1. De sportieve herenschoen

Dat je gaat trouwen betekent niet perse dat je op een strakke en saaie schoen hoeft te lopen. Je kunt ook eens kijken voor een wat sportiever model. Deze Cycleur de Luxe schoenen zijn bijvoorbeeld heel sportief en die kun je ook na de bruiloft gewoon comfortabel blijven gebruiken.

Trouwschoenen - casual veterschoenen

2. Enkellaarsje met hoge hak

Trouw je in de winter, dan kan het heerlijk zijn om dichte hoge schoenen te hebben. Enkellaarsjes zijn dan een goede optie. Ze zitten lekker, houden je voeten goed warm en ze zien er ook prachtig uit. Zeker deze schoenen van Nero Giardini, met hun opvallende Italiaanse look en hoge hak.

Trouwschoenen - enkellaarsjes met hoge hak

3. Hippe blauwe schoenen

Waarom zou je als man perse keurige bruine of zwarte schoenen moeten dragen? Doe eens gek en kies voor hippe schoenen in een gave kleur. Deze wit met blauwe schoenen bijvoorbeeld! Ze passen prima onder een trouwpak en geven je een jonge en stoere uitstraling.

Trouwschoenen - hippe gekleurde schoenen

4. Comfortabele ballerina’s

Ook als vrouw hoef je echt niet te kiezen voor oncomfortabele of lelijke schoenen. Deze leuke ballerina’s zijn wit met grijs- en zwarttinten en door hun patroon perfect onder een trouwjurk. Ze zijn voorzien van een lage hak en lopen lekker en comfortabel.

Trouwschoenen - extra comfortabele ballerina's.jpg

5. Gave schoenen tweekleur

Wil jij opvallende schoenen dragen, die toch passen bij je trouwpak? Deze tweekleurige schoenen van het merk Melik zijn bijzonder vormgegeven. Het patroon van gaatjes en de combinatie van twee kleuren leer maakt dit gave schoenen voor je bruiloft.

Trouwschoenen - tweekleurige herenschoenen

6. Open schoenen met hak

Haast alle bruiden die korter zijn dan hun man kiezen ervoor om hakken te dragen. Deze open schoenen zijn bijzonder comfortabel en houden je voeten koel in de zomer. Ze zijn ook heel fijn om ’s avonds te dragen tijdens het feest en je kunt er goed mee dansen.

Trouwschoenen - Gewaagde pumps met hoge hak

7. De klassieke herenschoen

Wil je als man toch graag een wat meer klassieke schoen dragen op je bruiloft? Dan is deze schoen misschien wat voor jou. Deze leren schoen is van echte Italiaanse makelij. De patroontjes op de neus en hiel maken de schoen toch nét even anders dan de standaard schoen.

Trouwschoenen - klassiek bruin leder.jpg

8. De slipper voor ’s avonds

Draag jij speciale schoenen op je bruiloft, dan is de kans erg groot dat je zere voeten krijgt. Dus wordt er vaak gekozen voor extra schoenen of slippers voor ’s avonds. Deze slippers zijn dan heerlijk om op te lopen en ze zien er mooi uit, dus hoef je je er zeker niet voor te schamen als de gasten het zien!

trouwschoenen - Witte slippers voor 's avonds

 

Zowel voor mannen als voor vrouwen is er heel veel mogelijk op het gebied van trouwschoenen. Ze hoeven echt niet saai of voorspelbaar te zijn! De heren moeten natuurlijk in de gaten houden dat hun schoenen duidelijk zichtbaar zijn. Ze moeten dus goed matchen met het pak en met de trouwjurk van de partner. Dames hebben het in dat opzicht makkelijk: omdat de meeste trouwjurken lang zijn, zijn de schoenen nauwelijks zichtbaar. Maar ook hier moet je er altijd op letten dat de schoenen zichtbaar kúnnen zijn en dan is het fijn om mooie schoenen te dragen. Gelukkig is mooi en comfortabel heel goed te combineren!

De afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van www.munnichs.nl.