De Grote Dag

Kosten besparen voor de grote dag

Een bruiloft is de mooiste dag van je leven, maar het brengt een hoop kosten met zich mee. Natuurlijk kan je zelf bepalen wat je aan de grote dag uit wilt geven.

De één hecht meer waarde aan een mooie en dure trouwauto, de ander aan dure kleding. Sommigen nemen het totaalpakket, sommigen houden het liever op budget. Zo kan er gekozen worden voor het lenen van een trouwauto van een kennis of familielid. Hoe je het ook aanpakt; ieder stel is uniek en pakt het op hun eigen manier aan.

Grootste kostenposten

De grootste kosten worden vaak gemaakt voor;

  • De locatie
  • De catering
  • De kleding

Om alle dromen waar te kunnen maken kan je natuurlijk geld lenen. Met dit extra budget sluit men uit dat zij later spijt krijgen van bepaalde zaken die niet aanwezig waren bij een bruiloft, omdat er geen budget beschikbaar was.

Een lening afsluiten komt meer voor dan men denkt. Het dilemma hierin is dat het fijn is om op de mooiste dag van je leven te schitteren in een prachtige dure jurk, maar weegt dit op tegen de kosten die afgelost moeten worden in meerdere termijnen? Hier kunnen alleen jij en jouw partner antwoord op geven, het is zeker de moeite waard om er goed over na te denken.

Tips om te besparen

Een geweldige dag hoeft niet veel te kosten. Er kan op meerdere vlakken bespaard worden. Zo kan ervoor gekozen worden helemaal geen trouwauto te nemen of te huren, maar de huidige auto te decoreren. Ook de kosten van een jurk kunnen gereduceerd worden. Trouwjurken worden doorgaans enkel één dag gedragen, dus tweedehands jurken zijn vaak zo goed als nieuw. In het internettijdperk hoef je je niet te beperken tot enkel fysieke winkels. Trouwjurken kunnen online goedkoper zijn dan in de winkel. Het nadeel bestaat uit het niet kunnen passen van het product. Dit brengt een zeker risico met zich mee, dit kan zoveel mogelijk uitgesloten worden door goed naar de maattabel te bekijken.

Tevens zijn er talloze accessoires, zoals sieraden, hoepels en sluiers zijn te vinden op het internet.

DIY

Twee rechterhanden? Dit kan heel goed uitkomen voor de besparingen omtrent decoraties. Dit is niet alleen goedkoper, maar het geeft ook een meer persoonlijke tint aan de bruiloft.

Het laten maken en printen van trouwkaarten kan ook hoog in de kosten lopen.

Op de webshop van Etsy zijn verschillende lay-outs te downloaden voor een relatief lage prijs. Kijk voor meer inspiratie op Pinterest, een invloedrijk sociaal medium waar veel trends en ontwikkelingen voorbij komen!