Entertainment Het trouwfeest Weddingplanner

Kinderentertainment bruiloft: 8 leuke ideeën

Als je zelf kinderen hebt, of familieleden komen met (kleine) kinderen, dan is het lastig om ze een hele dag rustig te houden. Ze zullen zich gaan vervelen als ze steeds mee moeten doen met de volwassenen en daardoor kunnen ze vervelend worden. Natuurlijk wil je dat niet: zowel voor jullie als voor jullie gasten moet het een perfecte dag worden. Dus is het verstandig wat leuk kinderentertainment voor de bruiloft te regelen. Zo worden de kinderen beziggehouden, vermaken ze zich uitstekend en heeft iedereen een leukere dag.

1. Ballonnenkunst

Je kent ze vast wel: de clowns die ballonnen in allerlei figuurtjes kunnen draaien op verzoek van de kinderen. Een hondje, vliegtuig, zwaard, huis… De kinderen hoeven maar te roepen en hun favoriete vorm wordt gemaakt. Dit levert een superleuk uurtje op, de kinderen zijn dol enthousiast en de hele rest van de dag / avond vermaken ze zich met hun bijzondere ballonnen.

Kinderentertainment op bruiloft met ballon-clown

2. Snoeptafel

Een grote tafel met allerlei soorten hapjes, snoepjes of andere versnaperingen houdt de kinderen wel even zoet. Vooral als je ze laat spelen met eten; bijvoorbeeld een chips-ketting maken, dropveters strikken, een muizentrappetje maken van zuren matten enzovoorts.

3. Poppenkast

Een poppenkast spel doet het altijd goed bij kinderen. Ongeacht welk verhaaltje er wordt uitgebeeld: kinderen kunnen er uren geboeid naar kijken. Dit is vooral ideaal om te doen tijdens de receptie, aan het begin van het feest of als je denkt dat de kinderen het niet lang genoeg rustig kunnen houden tijdens kerkdienst of ceremonie.

Kinderentertainment met poppenkast

www.en.wikipedia.org

4. Fotohokje

Zet een fotohokje neer waar de kinderen onbeperkt foto’s van zichzelf mogen maken. Een tafel met verkleedkleren, maffe hoedjes, brillen en andere grappige items maakt dat ze zich prima vermaken. Voor jouzelf ook leuk, want jij kunt achteraf al die maffe foto’s bekijken.

5. Activiteit op locatie

Afhankelijk van de locatie is er vaak vanalles te doen. Een grote speeltuin om in te spelen, een kinderboerderij om de hoek of (bijvoorbeeld in een restaurant) het versieren van cupcakes. Informeer dus even bij jouw trouwlocatie wat er mogelijk is voor de kinderen aan entertainment.

Cupcakes versieren tijdens de bruiloft

www.school-bites.com

6. Huifkartocht

Denk je dat de kinderen zich teveel zullen vervelen op de locatie? Zorg dan voor een leuke huifkartocht! De kinderen zijn er minstens een uur mee bezig en zullen zich prima vermaken met het zwaaien naar mensen en het bekijken van de omgeving.

7. Dansje instuderen

Een goede kinderentertainer kan samen met de kinderen iets leuks doen voor het bruidspaar. Zo zijn er entertainers die -met een hele show eromheen- een cadeau maken met de kinderen om dat aan het bruidspaar aan te bieden. Misschien nog leuker: een entertainer die met de kinderen een dansje instudeert voor het bruidspaar.

Dansje instuderen voor het bruidspaar

www.27east.com

8. Springkussen

Wil je kinderentertainment voor een groot deel van de dag? Zet dan een groot springkussen neer bij de locatie. Dit houdt je kleine gasten gegarandeerd urenlang bezig en er is weinig toezicht nodig. Zolang er maar iemand in de buurt blijft om te kijken of het goed gaat, heb je er verder geen omkijken meer naar.

Kinderen zijn tijdens bruiloften niet altijd makkelijke gasten. Toch kun je ze wel degelijk leuk bezighouden tijdens de dag als je kinderentertainment ook een plaats geeft in de trouwplanning. Kinderentertainment op de bruiloft scoort niet alleen hoog bij de kinderen zelf, maar ook bij hun ouders, die op deze manier ook rustig een feestje kunnen vieren!