De Grote Dag Het trouwfeest Kinderen

Kinderen uitnodigen op je bruiloft: do or don’t?

Je bruiloft staat gepland en de gastenlijst is compleet, maar dan komt de volgende vraag: nodig je ook kinderen uit op het feest? Voor sommige mensen is dit vanzelfsprekend en andere moeten er niet aan denken. Als je zelf kinderen hebt, ligt het al wat meer voor de hand om ook kinderen van je gasten uit te nodigen. Maar wanneer je geen kinderen hebt, kan dit een dilemma zijn. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

 

Voordelen

  • Met kinderen op je bruiloft verloopt eenmaal niet alles perfect, maar dat is helemaal niet erg! Wees voorbereid op grappige en onhandige momenten, je kunt er dan ook maar beter om lachen. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en onvergetelijke momenten op de trouwdag.
  • Kinderen zijn familie van je gasten en die horen er ook gewoon bij. Het kan voor onbegrip zorgen om kinderen niet uit te nodigen, ouders moeten vervolgens ook een oppas regelen.
  • Elk meisje wil in haar leven een bruidsmeisje zijn. Geef de kinderen een taak op de trouwdag, zij zullen dan ook de dag van hun leven hebben.
  • Foto’s met kinderen zorgen altijd weer voor verrassende foto’s en bruidskinderen zien er erg leuk uit op trouwfoto’s. Maar kinderen op je trouwfoto’s kan ook een nadeel zijn, dat lees je hieronder verder.

 

Nadelen

  • Trouwfoto’s met huilende kinderen maken dat de foto’s er nét wat minder gezellig uit zien. Kinderen zijn moeilijk te regisseren dus de fotoshoot kan wat langer duren.
  • Kinderen vragen vaak veel aandacht en dit kan voor de ouders erg afleiden. Wanneer je wil dat de aandacht vooral op jou en jouw partner is gericht, is het af te raden om kinderen uit te nodigen.
  • Ouders kunnen niet tot in de late uurtjes doorfeesten, en moeten daardoor eerder het feest verlaten.
  • Huilende kinderen kunnen de ceremonie behoorlijk verstoren. De ceremonie is daarnaast vaak een lange zit en de meeste kinderen kunnen eenmaal niet lang stilzitten.

 

Wanneer je er uiteindelijk toch voor kiest om kinderen uit te nodigen, zorg er dan voor dat jij het jezelf en de ouders zo makkelijk mogelijk maakt. Huur bijvoorbeeld een nanny in, iemand die op de kinderen let zodat de ouders gewoon kunnen genieten van het feest. Maak je daarnaast vooral niet te druk om dingen die fout gaan, maar houd tijdens het organiseren wel rekening met de kinderen.  Richt een speelhoekje in, laat ze cupcakes versieren en zorg ervoor dat de kinderen zich kunnen vermaken gedurende de dag. Hier lees je meer tips voor een feest met kinderen.