Trouwplanning De Grote Dag Het trouwfeest

Kiezen voor een intieme bruiloft of een groot feest?

kiezen voor een intieme bruiloft of een groot feest

De planning van een bruiloft is vak een hele opgaaf. Het feest vormt een belangrijk onderdeel van de dag. Een lastige keuze, want kies je nu voor een groot en uitbundig feest of houden jullie het liever klein en intiem. In dit artikel een aantal voordelen en nadelen op een rij.

Voordelen van een groot feest

De gastenlijst kan snel worden samengesteld. Iedereen in uw directe omgeving kan komen, omdat de locatie daar waarschijnlijk ook geschikt voor zal zijn. Als er meer mensen betrokken zijn bij een bruiloft zullen er ook meer mensen paraat staan om te helpen. Het grootste voordeel van een grote bruiloft is de sfeer. Door het grote aantal mensen zal er vanzelf een geweldige atmosfeer ontstaan.

Nadelen van een groot feest

Het grote aantal mensen zal er ook voor zorgen dat het allemaal minder persoonlijk wordt. Er vormen zich kleine groepjes en het wordt lastig om met iedereen te praten die avond. De kosten voor een groot feest zullen waarschijnlijk aanzienlijk zijn en ook de voorbereidingen zullen veel meer tijd in beslag nemen. Wie zijn droomdag wil financieren kan natuurlijk wel een lening aanvragen om uw feest van uw leven te bekostigen.

Voordelen van een intieme bruiloft

Het is eenvoudiger en goedkoper om een intiemere bruiloft te organiseren. Iedereen kan persoonlijke aandacht krijgen. De sfeer is vaak knus en intiem als een bruiloft kleinschalig is. Het plannen en organiseren van de bruiloft zal veel minder tijd en energie in beslag nemen dan bij een groot feest.

Nadelen kleine bruiloft

Een keuze maken wie er wel en niet mag komen blijkt vaak lastig. Toch zal deze keuze gemaakt moeten worden. Dit kan wel eens scheve gezichten opleveren. Daarnaast kan het wel eens tegenvallen dat er zo weinig mensen zijn op de mooiste dag van uw leven.