Trouwjurken

Je trouwjurk online kopen

Wie denkt aan het aanschaffen van een trouwjurk, denkt misschien direct aan de beleving in de winkel. Je boekt een sessie in de winkel, bezoekt met je vriendinnen, moeder, schoonmoeder en/of zussen de shop en past naar hartelust jurken. Uiteindelijk kies je voor een jurk die voor jou op maat gemaakt. Je rekent een (waarschijnlijk) hoog bedrag af aan de kassa en gaat naar huis: wachten! Het kan maanden duren voor je jurk klaar is, daarna pas je hem nogmaals en misschien moet de jurk nogmaals op maat gemaakt worden. Ruim voor de bruiloft is de jurk in huis. Maar dat kan ook anders!

Een trouwjurk online kopen

Trouwjurken vind je tegenwoordig ook online. Je vindt ze in diverse soorten en maten en van verschillende merken. Je voorkeur zou uit kunnen gaan naar online kopen om verschillende redenen. Denk hierbij aan het besparen op de kosten, een kortere levertijd, het vinden van een specifiek model of een bepaalde maat.

Besparen op kosten

Wie online een trouwjurk koopt, zal merken dat de prijzen misschien wat lager liggen dan in de winkel. Bij sommige webshops bespaar je 100 euro, bij andere jurken of webshops kan de korting oplopen tot wel 300 of 400 euro ten opzichte van de winkel. Dit heeft te maken met dat je de trouwjurk niet past in een winkel, dus er geen dame of heer is die de winkel voor je reserveert en tijd voor je maakt om de jurk te passen. Ook moet je de jurk vaak nog zelf op maat maken, terwijl deze kosten bij een trouwwinkel vaak zijn inbegrepen.

Korte levertijd

Wie weet shop je last minute voor een trouwjurk of wil je, zoals hierboven, besparen op de kosten. Een korte levertijd kan gunstig zijn voor wanneer je de jurk snel in huis wilt hebben omdat je al vrij snel na een aanzoek wilt gaan trouwen of wanneer je de jurk zelf wil vermaken of laten vermaken. Let er wel op dat je een trouwjurk goed past voor je de jurk laat vermaken en dat je ook zeker weet dat de maakster, er echt iets moois van kan maken. Zodra er een naald in heeft gezeten, kun je de jurk niet meer retourneren. Zoek ook naar een goede coupeuse die de jurk echt zo mooi kan maken als jij in gedachten had, je wilt natuurlijk niet met haaltjes, losse draadjes of een stukke rits rondlopen op je trouwdag.

Specifieke modellen of maten

Wellicht ben je een flink stuk dunner of gezetter dan de gemiddelde vrouw in Nederland. In bruidszaken zijn er vaak jurken in verschillende maten te krijgen, maar misschien ben jij te onzeker over jezelf om een jurk in deze maat te passen. Ook wanneer je wel een ‘doorgaande’ maat kleding hebt, kan het voorkomen dat je je niet prettig voelt bij het passen van een jurk in een winkel. Het bestellen van een jurk heeft daarom als grote voordeel dat je de jurk op je gemak thuis kan passen. Je kunt in je eigen huis en voor je eigen spiegel kijken en voelen of dit de jurk van je dromen is. Wellicht is het mogelijk om een jurk in meerdere maten te bestellen, zo hoef je niet steeds op je retourzending te wachten wanneer de jurk toch niet lekker (genoeg) zit. Vaak is het ook mogelijk om achteraf te betalen, in dat geval kun je 3 of 4 maten of modellen aanschaffen en deze op je gemak passen. Vervolgens reken je achteraf af en betaal je alleen voor het model dat je houdt.