Gastenlijst

Je kinderen de huwelijksaankondiging laten doen

Aan je vrienden en familie vertellen dat je gaat trouwen is leuk, maar hoe leuk is het als je kinderen dat kunnen doen? Wellicht hebben jullie besloten eerst een gezin te vormen en daarna met elkaar de trouwdag te vieren, of is een huwelijk er gewoon niet van gekomen. Met je kinderen erbij is de trouwdag een nog groter feest en dit zijn manieren hoe jouw kinderen het huwelijk kunnen aankondigen aan vrienden en familie.

Zeg het met een t-shirt

Zijn je kinderen nog jong of vinden ze het spannend om een boodschap aan opa en oma of aan vrienden door te geven? Trek ze dan een shirtje aan met de tekst ‘mama en papa gaan trouwen’. Tijdens een feestje of bij ouders of vrienden apart kunnen je kinderen het shirtje dragen en afwachten wat de reactie van jullie familie of vrienden is. Hoe lang zal het duren voordat ze de tekst lezen? Shirtjes zou je online kunnen laten bedrukken, met stift zelf kunnen maken of door middel van transferpapier op kleding kunnen strijken.

Geef een feestje en laat je kinderen aan het woord

Zijn jouw kinderen oud en mondig genoeg? Laat ze aan het woord op een feestje! Bied ze een podium waardoor ze aan iedereen kunnen vertellen dat jullie gaan trouwen, misschien willen ze het vertellen door middel van een toneelstukje, gedicht of liedje. Met je kinderen aan het woord kan je alle kanten op! Oefen het goed en mochten je kinderen het toch spannend vinden, help ze dan natuurlijk met het goede nieuws vertellen aan al jullie vrienden en familie.

Laat je kinderen een kaartje of tekening maken

Misschien snappen je kinderen heel goed dat jullie gaan trouwen en wat dat inhoudt. Laat de kinderen een tekening maken en geef deze tekening aan je vrienden of familie. Althans: dat willen je kinderen vast zelf doen! Scan de tekening in en druk de tekening af op een mooie kaart die je aan alle genodigden alvast wilt geven. Zijn je kinderen iets ouder? Misschien kunnen ze een gedichtje of een elfje schrijven.

Welke manier je ook kiest, zorg ervoor dat je kinderen en jij je er prettig bij voelen. Voel je niet verplicht om je kinderen dit grote nieuws te delen. Maar verplicht ook zeker je kinderen niet om dit nieuws aan vrienden en familie te vertellen. Kies voor de natuurlijke weg en de manier die past bij jullie als gezin, dat is altijd de beste keuze!