Kleding & Styling Gast Kinderen

Je kind aankleden voor een trouwerij

Je kind aankleden voor een trouwerij is soms nog best lastig. Want welke kleren passen bij de situatie? Er zijn altijd wel mensen die commentaar hebben. Ze vinden bijvoorbeeld dat het kind er te chique uitziet (het is toch niet het kind van de bruid?). Of ze vinden het juist niet chique genoeg (nou zeg, die ouders hebben er ook geen moeite voor gedaan). Het lijkt een onmogelijke opgave om iedereen tevreden te stellen en te zorgen dat je kind leuk gekleed is. Weet jij niet wat je je kind aan moet trekken? Zó kleed je je kind aan voor een trouwerij.

Wie gaat er trouwen?

Allereerst vraag je je af wie er gaat trouwen. Ga je alleen naar de receptie van een verre neef, dan maakt de kledingkeuze niet zoveel uit. Maar zijn jullie daggast bij de trouwerij van je zus, dan is de kledingkeuze erg belangrijk. En op je eigen bruiloft is het natuurlijk de bedoeling dat je kind er prachtig uitziet als ster van de show. Check ook nog even de uitnodiging of kinderen wel welkom zijn – tegenwoordig komt het ook weleens voor dat kinderen niet worden uitgenodigd voor de bruiloft.

Is er een dresscode?

Vraag je af of er een dresscode is. Bij sommige bruiloften is het bijvoorbeeld de bedoeling dat iedereen iets paars of roods draagt. Bij andere bruiloften is de dresscode minder opvallend of zelfs afwezig. Dan probeer je te achterhalen wat de hoofdkleuren zijn (als die er zijn tenminste).

Jongenskleding uitzoeken voor een trouwerij

Jongens zijn over het algemeen wat makkelijker dan meisjes. Ook hier hangt het af van de setting en degenen die gaan trouwen. Bij de ene bruiloft wordt je zoontje verwacht in een keurig driedelig pakje, bij de andere bruiloft is een mooie spijkerbroek met blouse voldoende. Kleed je kind in elk geval zorgvuldig en laat hem niet zijn oude kleren dragen.

Meisjeskleding uitzoeken voor een trouwerij

Meisjeskleding zoeken is vaak iets lastiger. Je krijgt allereerst de vraag of je gaat voor een broek of een jurk/rok. Vaak wordt het laatste meer gewaardeerd, al hangt dat af van de betreffende mensen. Over het algemeen zit je goed met een mooie combinatie van rok en shirt/trui, of een leuke jurk. Een B Nosy jurk is bijvoorbeeld altijd goed.

Wat draag je zelf?

Misschien vind je het wel leuk om je kleren te matchen met die van je kind. Het is in elk geval verstandig om de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Als er dan trouwfoto’s worden gemaakt waar jouw gezin ook op komt, vloeken de kleuren tenminste niet met elkaar. En als je zelf kiest voor een broek, is het niet fair om je dochter te verplichten in een jurk te gaan als ze dat liever niet wil. En als je man er makkelijk bij loopt, hoeft je zoon ook geen chique pak aan. Trek dus een lijn met wat jij draagt en wat je kind draagt.

Waar ga je shoppen?

Het vinden van leuke kleding voor een bruiloft is vaak online het handigst. Het aanbod is in winkels vaak erg beperkt, zeker als het gaat om feestkleding. Dat komt omdat dit een vrij smalle doelgroep is. Vooral voor kinderen is online shoppen vaak de handigste optie. Kinderen hebben over het algemeen duidelijke maten waardoor je al snel de juiste kleding te pakken hebt.

Je kind aankleden voor een trouwerij hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wat je vooral moet onthouden is dat je nooit echt iedereen tevreden kunt stellen. Let vooral op de wensen van het bruidspaar, dan zit je over het algemeen wel goed. Nog een handige tip: houd altijd een setje kleding achter de hand. Als er dan ongelukjes gebeuren heb je tenminste nog nette kleding om de rest van de dag mee door te komen.