Trouwjurken

Inspiratie voor het vinden van de juiste trouwjurk

Inspiratie voor het vinden van de juiste trouwjurk

Het plannen van de mooiste dag van je leven is makkelijker gezegd dan gedaan, van het organiseren van het feest tot het uitzoeken van de juiste trouwjurk. Op deze bijzondere dag wil je dat alles perfect is. Het uitzoeken van de juiste trouwjurk kan nog wel eens het moeilijkste zijn van alles. Aangezien de trouwjurk moet laten zien wie jij echt bent. Daarom gaan we in deze blog in op drie verschillende stijlen trouwjurken, om je te kunnen voorzien van wat inspiratie voor de zoektocht. 

A-lijn trouwjurk 

De eerste trouwjurk waar we het over gaan hebben, is de meest klassieke trouwjurk die er is, gebaseerd op de voorgaande generaties trouwjurken maar dan van deze tijd. Deze jurk begint bij de taille als een mooie jurk welke strak om het lichaam heen zit, naarmate de jurk verder naar beneden gaat wordt deze geleidelijk breder. Om zo een mooie gelijke stroom te creëren van smal naar breed van de jurk zelf. Deze trouwjurk wordt ook wel omschreven als een klassieke silhouet jurk.   

Zeemeerminnen trouwjurk 

De tweede trouwjurk waar we het over gaan hebben wijkt iets meer af van de klassieke stijl, namelijk de zeemeerminnen trouwjurk welke een stuk meer van het lichaam laat zien. De zeemeerminnen trouwjurk is namelijk een jurk welke strak om het lichaam heen zit, waardoor de lichaam lijnen goed tot hun recht komen. Vanaf de taille tot aan onder de heupen zit deze jurk strak om het lichaam heen, waarna de jurk wordt gevolgd door een uitloop van de jurk tot onder de knieën. Deze jurk wordt ook wel de trouwjurk mermaid genoemd.     

Zeemeerminnen trouwjurk

Prinsessen trouwjurk

De laatste trouwjurk waar we het over gaan hebben is de prinsessen trouwjurk. De prinsessen trouwjurk heeft iets meer weg van de klassieke trouwjurk, dan dat de zeemeerminnen trouwjurk heeft maar is toch anders. De prinsessen trouwjurk begint wel hetzelfde om de taille waar de jurk strak om het lichaam zit. Maar na de taille bloeit deze jurk al snel uit tot een hele volle uitloop van de jurk. Een echte prinsessenjurk waar een brede rok onderaan vast zit. Deze jurk heeft een brede verschijning waardoor deze een goede indruk achter laat. Zo kun je van jouw bruiloft een echt sprookje maken.  

Overeenkomsten tussen de jurken 

Ondanks de hoofdontwerpen van deze jurken heel anders zijn dan elkaar, zijn er ook een paar overeenkomsten in ontwerp te vinden. Door de jaren heen zijn er veel ontwerpen ontstaan van open jurk tot dichten jurk. Bij elk hoofd ontwerp zijn dezelfde stijlen toe te passen