Geen categorie

Inspiratie voor een liefdestattoo

Sommige stellen zetten er al een voor het huwelijk, anderen vanaf het moment dat ze getrouwd zijn. Het zetten van een liefdestattoo wordt steeds populairder! Een tattoo is er natuurlijk voor altijd en met een mooi symbool zullen stellen dan ook voor altijd met elkaar verbonden zijn. Net als het huwelijk.

Inspiratie

Om jullie liefdestattoo te verbinden aan het huwelijk, kies dan voor een tattoo met de huwelijksdatum. Je kunt deze datum ‘los’ tatoeëren maar er zijn ook veel mogelijkheden om die te verwerken in een symbool. Nog origineler is om de datum met Romeinse cijfers te zetten. Bovendien zijn er ook steeds meer stellen die zo’n tatoeage nemen in plaats van een trouwring.

Het is niet altijd makkelijk want jullie moeten het allebei mooi vinden, maar kies een symbool dat bij jullie past. Je kunt hiermee alle kanten uit, van jullie lievelingsdier tot een mooie quote. Het symbool hoeft niet voor beiden hetzelfde zijn, je kunt er ook voor kiezen om een ander symbool dat wel bij elkaar hoort. Denk bijvoorbeeld aan puzzelstukjes die in elkaar passen of kies allebei voor een ander kleurtje. Zo hebben jij en je partner toch een andere tatoeage maar wel met dezelfde betekenis!

 

Populairste symbolen

Ga je liever voor een herkenbaar liefdessymbool? Lees hieronder verder, we hebben een lijstje samengesteld  met de populairste symbolen voor de liefde.

Infinity

De meest populaire liefdestattoo zal ongetwijfeld het infinitysymbool zijn- wat staat voor ‘oneindig’. Het infinity is een liggende 8, een bekend symbool met een mooie betekenis. Je kunt de tatoeage natuurlijk wat persoonlijker maken of aanpassen. Maak van een uiteinde een hartje, of verwerk de huwelijksdatum of de naam van je partner er in.

Yinyang

Het Chinese symbool Yin & Yang staat voor twee aspecten of persoonlijkheden die bij elkaar horen. Hoe toepasselijk is het dan als liefdessymbool! Kies daarom beiden voor een helft van het symbool, dit betekent dan dat jullie bij elkaar horen. Dit universele symbool zullen ze overal ter wereld meteen begrijpen.

Hartje

Hét liefdessymbool is natuurlijk het hartje! Je kunt het subtiel houden door beiden een klein hartje op de pols te laten tatoeëren of verwerk er eventueel een tekst in. Maak het nog persoonlijker door de vingerafdruk van je partner er in te verwerken, of laat hem of haar het hartje zelf tekenen.

Puntkomma

Een puntkomma ; lijkt in eerste instantie niet veelzeggend, toch zit er een diepere laag onder deze tatoeage. Vooral voor mensen met een moeilijke tijd achter de rug is dit tegenwoordig een populaire tatoeage. De gedachte erachter is dat er achter de komma het verhaal verder gaat en het leven niet stopt. Waarom het populair is onder stellen, is omdat je ook na moeilijkere periodes er voor elkaar bent en verder gaat.