Huwelijksreis

Huwelijksreis met kinderen: 5 geschikte bestemmingen

Op huwelijksreis met kinderen is niet altijd zo gemakkelijk te boeken. De wensen lopen namelijk een beetje tegen elkaar in. De standaard huwelijksreis is gericht op samen genieten, relaxen en vooral: rustig tijd doorbrengen met zijn tweetjes. Een vakantie met kinderen verlangt juist dat je ergens heen gaat waar van alles te doen is zodat de kids niet helemaal gestoord raken van het opgesloten gevoel. Een huwelijksreis met kinderen moet het midden zien te vinden, maar dat is niet zo makkelijk. Want hoe boek je nu een vakantie die én rustig is, én geschikt voor kinderen? Wij vonden 5 bestemmingen die heel geschikt zijn voor een huwelijksreis met kinderen!

1. Disneyland Parijs of Disney World Florida

Disneyland en Disneyworld zijn echte bestemmingen voor mensen met kinderen. Maar hoewel je het niet zou verwachten, is het ook een geschikte plek voor jullie honeymoon met de kids. Heel veel sprookjes hebben een romantisch thema, zoals Sneeuwwitje, Doornroosje en Rapunzel. Bovendien: in zo’n park worden de kinderen heerlijk beziggehouden en hebben jullie dus tijd genoeg voor een knuffel en een zoen.

Disneyland parijs

www.floridamasters.co.uk

2. Afrika: strand en safari

Afrika heeft prachtige natuurgebieden, zoals de Savanne in Kenia. Hier kun je prachtig op safari. Er zijn verschillende hotels, vooral langs de kust, waar je heerlijk kunt verblijven. Er is vrijwel altijd gelegenheid om te zwemmen en jullie zullen er zeker van genieten! Tijdens de safari door het park zitten jullie met zijn allen veilig in de auto, dus ook voor jonge kinderen is dit een geschikte vakantie. Wel moet je rekening houden met lange tijd in de auto en natuurlijk de vliegreis erheen en terug naar huis.

safari

www.theperfectwedding.com

3. Campertocht door Europa

Het grote voordeel van een camper: kinderen mogen achterin meerijden. Grotere kinderen kunnen dus spelletjes doen en hebben meer ruimte dan in de auto. Ook heb je overal gelegenheid om pauze te nemen (vooral met kleintjes belangrijk!). En je zoekt gewoon wat mooie plekken op waar je kids hun energie kwijt kunnen. Met een camper kun je allerlei interessante plekken opzoeken. Je kunt proberen om mooie plekken in de natuur te vinden om te verblijven, maar er zijn ook veel campings met ruimte voor campers.

Camper

www.cashvilleskyline.com

4. Een kindercamping in Frankrijk

In verschillende landen zijn campings die speciale voorzieningen hebben voor kinderen. In Frankrijk zijn er veel te vinden op prachtige plaatsen. Kinderentertainment is goed geregeld op deze campings, zodat jullie lekker romantisch met zijn tweetjes kunnen genieten van de zon en het zwembad of het strand. Sommige campings hebben vermaak voor kinderen vanaf 3 jaar, maar andere campings doen dat pas vanaf 5 of 6 jaar. De programma’s zorgen ervoor dat de kinderen elke dag een poos vermaakt worden. Willen jullie graag de huwelijksreis doorbrengen in luxe, dan gaan jullie natuurlijk voor een luxe caravan of stacaravan op de camping!

Camping met zwembad

www.indepenten.ie

5. Hier aan de kust

Het klinkt niet echt super romantisch: een huwelijksreis in Nederland. Maar waarom niet? Het scheelt je een flinke trektocht met de kinderen, wat zeker bij jonge kinderen behoorlijk ontregelend kan werken. Bovendien is er langs de kust best wat te doen. Huur een gezellig huisje met een grote en romantische slaapkamer. De rest doe je zelf: romantische langs de duinen wandelen of samen het bos in. Eventueel valt er binnen Nederland ook heel makkelijk een oppas te regelen als je even samen wilt genieten.

Aan de zee

www.wordgeyser.com

Een huwelijksreis met kinderen is uiteraard wat minder privé, rustig en romantisch dan wanneer je met zijn tweetjes bent. Maar toch kun je er wel een heel mooie en geslaagde reis van maken als je alles goed voorbereid. Zorg voor een locatie waar jullie allemaal lol hebben en waar de kinderen worden beziggehouden als jullie dat willen. Dat kan overal zijn: van een leuk strand in Nederland tot een Safari of pretpark aan de andere kant van de wereld!